Hirdetés
. Hirdetés

Újabb gyenge negyed a Nokiánál

|

A Nokia kétmillió Lumia készüléket adott el, de ez sem tudta ellensúlyozni, hogy a feltörekvő piacokon hónapról-hónapra veszít a pozícióiból. A finn gyártó a várnál jóval kevesebb mobiltelefont és okos eszközt értékesített.

Hirdetés

A Nokia kedden adta ki a 2012-es üzleti éve első negyedére vonatkozó pénzügyi előrejelzését. A cég vártnál kevesebb eszközt értékesített, így a Lumia készülékek piaci sikere ellenére sem tudta megerősíteni piaci pozícióját.

A gyártó eszközök és szolgáltatások eladásából származó nettó bevétele 4,2 milliárd euró volt. A mobiltelefon-eladásokból származó bevétel 2,3 milliárd eurót tett k, míg az okos eszközök 1,7 milliárdot termeltek.

A cég elsősorban a feltörekvő országokban – köztük Indiában, Kínában, Afrikában és a Közel-Keleten – tapasztalható, egyre erősebb „iparági versennyel” magyarázta a gyenge eredményt.

A Nokia az elmúlt három hónapban kétmillió Lumia eszközt értékesített. „Ahogy arra kiábrándító első negyedéves eszköz- és szolgáltatásértékesítéseink is rámutatnak, üzleti szempontból továbbra is átmeneti fázisban vagyunk – nyilatkozta Stephen Elop, a cég vezérigazgatója. - A Smart Devices divízió sikerrel dobta piacra a Lumiát, amelynek bevezetését további befektetésekkel támogatjuk majd.”

A vártnál rosszabb előrejelzésre természetesen a tőzsde is reagált, a közlemény kiadását követően 17 százalékot esett a Nokia részvényeinek értéke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.