Hirdetés
. Hirdetés

Újabb hírek a webes Office-ról

|

Kompatibilis lesz az összes elterjedt böngészővel. Silverlight nélkül is működni fog.

Hirdetés

Minél inkább közeledünk az Office 14 első béta verziójának a megjelenéséhez, annál több információ lát napvilágot a Microsoft irodai programcsomagjáról. Így azon belül is annak az egyik leginkább figyelemmel kísért újdonságáról, az Office Web Applications szolgáltatásról, amely gyakorlatilag a világhálóra költözteti a már jól ismert Word, Excel, PowerPoint és OneNote programokat. A redmondi céghez közelálló Channel 10 csapata összeszedte mindazt, amit az utóbbiról tudni érdemes.

Információk szerint a webes alkalmazások használatához nem kell a felhasználóknak a böngészőbe beépülő Silverlight modult telepíteniük, mivel anélkül is működni fog. Igaz, később hozzáteszik, hogy mégis javasolt a Flash riválisának a használata, mert a programok így szebben jelenhetnek meg, és a használatuk is nagyobb felhasználói élményt nyújthat. Az Office Web Applications nem csak Internet Explorerben lesz elérhető, mivel támogatni fogja a legtöbb elterjedt böngészőt is. Így például a Firefox és Safari tulajdonosok is nyugodtan használhatják majd, aminek köszönhetően az irodai programcsomag akár iPhone telefonokon is elérhető lesz. Természetesen a netes alkalmazások platform függetlenek lesznek, ami miatt a Linux tulajdonosok is kipróbálhatják majd.

 

officeweb.jpg


Habár korábban sok médium megelőlegezte a Web Applications ingyenességét, ezt a Channel 10 csapata nem előlegezte meg, bár az szerintük is valószínűnek tűnik: "Nem vagyunk biztosak benne, de mivel a Microsoft az Office Live szolgáltatásán keresztül kívánja elérhetővé tenni a Web Applications-t, ezért logikusnak tűnik, hogy a leendő szolgáltatásnak is két változata lesz. Egy reklámmentes fizetős és egy ingyenes."  Ezen felül a cégek hostingolt szolgáltatást is igényelhetnek.

A Chanell 10 csapata a csapatmunka terén is két lehetséges alternatívát tart valószínűleg. Az egyik szerint az Office Live Workspace használatával valósulhatna meg, amikor azon felhasználó lenne egy dokumentum birtokosa, aki azt elsőként létrehozza. Míg a másik szcenárió a Microsoft SharedView bevetését valószínűsíti, ami valósidejű csoportmunkát is lehetővé tenne.

A webes alkalmazás első béta verziója - a korábbi hírek alapján - hamarosan érkezhet, mivel korábban azt 2009 elejére jósolták. A végleges verzió pedig valamikor a következő év második felében jelenhet meg. Körülbelül a Windows 7-el egy időben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.