Hirdetés
. Hirdetés

Újabb részletek az Edge nagy átalakulásáról

|

A Windows 10 új böngészője a Chromium motorra áll át, és a Chrome bővítményeit is futtatni fogja.

Hirdetés

Hirdetés

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Microsoft Edge böngészője a Chromium motorra vált át, és egy Microsoft-fejlesztő most azt is elárulta egy közösségi portálon, hogy az új böngésző támogatni fogja a Chrome összes bővítményét.

Az Edge elterjedésének egyik legnagyobb akadálya épp a bővítmények hiánya volt. A Microsoft sokat dolgozott a probléma enyhítésén, és a Microsoft Áruházban meg is jelent néhány hasznos szoftver, de ez a kínálat nem tudta felvenni a versenyt a Chrome-éval. Ez a gond a váltással megoldódni látszik.

Egyelőre még nem tudni pontosan, a kiterjesztésekhez hogyan juthatnak hozzá az Edge felhasználók, ha a böngésző motorját átállították Chromiumra.  A PWA-k állítólag a Microsoft Áruházból és közvetlen csatornákon keresztül is elérhetők lesznek, és ugyanez vonatkozna a kiterjesztésekre is, de ezzel kapcsolatban még a hiányzik a Microsoft megerősítése.

Az új böngésző betekintő változatát 2019 elejére ígéri a fejlesztő, a végleges változat megjelenésére viszont nem adott meg publikus dátumot.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.