Hirdetés
. Hirdetés

Újra környezetbarát az Apple

|

Múlt héten vonta ki termékeit az Apple az EPEAT-ról, azonban pénteken, már hibaként könyvelték el tettüket. Gyorsan korrigáltak, így már újra megtalálhatóak az almás termékek a környezeti hatások alapján rangsoroló listán.

Hirdetés

„Sok vásárlónktól kaptunk visszajelzést, hogy mennyire csalódottak, hogy levettük termékeinket az EPEAT-ról.” – írta a hardware-s részleg alelnöke, Bob Mansfield a cég honlapján. „Felismertük a hibát, mától azon dolgozunk, hogy minden erre alkalmas termékünk visszakerüljön a rendszerbe. A cég elkötelezettsége a környezet védelme felé soha nem változott, ma is pont oly annyira fontos, mint mindig is volt.”

Sok embernek okozott meglepetést az Apple termékek kivonása a rendszerből. Ha ez a lépés végleges maradt volna, többé számos szervezetben nem lehetett volna megvásárolni a termékeket, többek között San Fransisco-ban sem, mely osztályozó mandátummal bír az EPEAT-ban. Ennek hatásáról lehetett volna elmélkedni, szerencsére azóta változott a helyzet. Az almás termékeket használók körében mély csalódottságot kiváltó eseményre a következőképpen reagáltak az EPEAT-nál.

Apple Store New Yorkban
Apple Store New Yorkban

Apple Store New Yorkban

„Örömömre szolgál, hogy kijelenthetem, hogy az Apple korábban regisztrált termékei, számos újjal együtt, ismét hivatalosan is be vannak regisztrálva az EPEAT-ra. Úgy gondoljuk, hogy az Apple erőteljes és kreatív ötletei hatással lesznek a jövőbeli standardok alakulására” - nyilatkozta Robert Frisbee, az EPEAT vezérigazgatója.

Az Apple visszatérése az EPEAT-ra egyben a 15-inches MacBook Pro Retina kijelzős készülékének Gold minősítését is jelenti, amely a jelenleg kapható legjobb besorolás. A múlt héten történt kivonás után egyből elkezdődtek a spekulációk, mivel, sokak szerint a ragasztott akkumulátorú eszközök nehezen szerelhetőek szét, használhatóak újra a jövőben.

Az EPEAT 23 kritérium szerint osztályozza a termékeket, ezek 75%-ának teljesítése eredményez Gold minősítést, míg a minimum 50%-os teljesítményért Silver rang jár, emiatt akár úgy is lehet Gold rangot kapni, ha egy-egy kritériumban az adott termék megbukik.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mivel az Apple újra a tagok közt tudható, ismét részt vesz a jelenleg zajló monitorokra és számítógépekre kiterjedő standardok felülvizsgálatában. Lehet, hogy az ördög a részletekben rejlik?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.