Hirdetés
. Hirdetés

Újra összeállt az IBM és az ARM

|

Egy mobileszközökbe szánt 14 nanométeres chip kifejlesztésén fáradoznak.

Hirdetés

Az okostelefonok és a táblagépek terjedésével párhuzamosan megváltoztak a felhasználói igények. A vásárlók interneteléréssel, fejlett multimédiás képességekkel rendelkező, ám alacsony energiaéhségű készülékekre vágynak, amely igényt a mai mikrochipek nem képesek kielégíteni.

 

 



E gondolatokkal indokolta meg sajtóközleményében az IBM az ARM-mel való ismételt partnerségét, amely keretén belül egy olyan 14 nanométeres chip kifejlesztését tűzték ki célul, amely kisebb, könnyebb és reményeik szerint gyorsabb lenne a mai mobiltelefonokban használt egységeknél. A sajtóközleményük szerint a kifejlesztendő chip az ARM szabadalmaira fog épülni, amelyet az IBM fejlett gyártási technológiájára optimalizálnak majd.

"Az ARM Cortex processzorok nagy népszerűségnek örvendenek az okostelefonokban és más fejlett mobil eszközökben"
- mondta Michael Cadigan, az IBM mikroelektronikai termékmenedzsere. "Terveink szerint szorosan együttműködünk majd az ARM szakembereivel és vásárlóinkkal, hogy egy olyan fejlett, alacsony áramfelvételű félvezető technológiát hozzunk létre, amelyet utána a telekommunikációs és a mobil eszközök széles skáláján felhasználhatnak majd".

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.