Hirdetés
. Hirdetés

USB 3.0 az okostelefonokban is

|

Az idei év végére vagy legkésőbb 2013 elején jelenhetnek meg az USB 3.0 csatlakozók a különböző okostelefonokban és tablet eszközökben - jelentette be az USB szabványért felelős szervezet vasárnap.

Hirdetés

Az eszközökre kerülő USB 3.0-ás technológiájú portok a már jól ismert microUSB méretűek lesznek, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el a sokszor csak parányi eszközökön - mondta el Rahman Ismail, az USB Implementers Forum technológiai igazgatója a Las Vegasban megrendezett CES-en tegnap.

Az új, 3.0-ás verziójú USB legfontosabb újítása, hogy gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a különböző mobil eszközök között, hiszen az adatátvitel körülbelül 100 és 800 Mbps sebességgel is megvalósulhat majd. - Egy olyan nagyobb adatmennyiség átmozgatása, ami eddig 15 perc volt, körülbelül 1 perc 10 másodpercet igényel majd - érzékeltette a gyorsulás mértékét Ismail.

MicroUSB méretűek lesznek az USB 3.0-ás csatlakozók is

Ugyanakkor az USB 3.0-ás adatátvitel a nagy teljesítményű PC-k esetében ennél is gyorsabb lehet, ez esetben ugyanis akár akár 5 gigabit per secundum sebességgel is vándorolhatnak a bitek. A mobil eszközök esetében azért kell beérni a valamivel lassabb, de a mostaninál még így is jóval szélsebesnek számító adatátvitellel, mert a nagyobb sebességű adatátvitel több energiát is igényel, ami könnyebben lemeríthetné az érintőképernyők miatt amúgy is elég gyorsan lemerülő okostelefonokat.

Viszont ha már az energiafelhasználásról esett szó, nem árt tudni, hogy az USB 3.0 technológiájú mobil eszközök akkumulátorának feltöltése is gyorsabb lesz, mint az USB 2.0 esetében.

Természetesen az új, USB 3.0-ás eszközök visszafelé kompatibilisek lesznek, tehát az eddig megszokott USB 2.0 szabványt használó eszközökkel is képesek lesznek majd kommunikálni. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.