Hirdetés
. Hirdetés

USB 3.0 - vihar egy kanál vízben?

|

Az AMD és az NVIDA szerint az Intel információkat tartott vissza a nyílt szabványú vezérlőről, és 6-9 hónapos piaci előnyhöz jutott.

Hirdetés

Úgy fest újabb nyilvános iszapbirkózást kísérhetünk figyelemmel az AMD, az NVIDIA és az Intel részvételével. A fentiek közül az első kettő azzal vádolja az utóbbit, hogy az visszatartott magának fontos információkat a 3.0-ás USB open host vezérlőről. A másodpercenként 4,7 gigabit átvitelére alkalmas csatolófelület szabványainak lefektetése éppen úgy az USB promóter csoport dolga, mint ahogy az korábban is volt a szabvány korábbi lépcsőinek esetében. A csoport számos tagot számlál - ide tartozik például a Microsoft, HP, AMD, NVIDIA és még sokan mások - és az Intel bajosan az egyetlen "nagykutya" a tagok között.

Amivel az Intel kitűnik közülük az, hogy azt tervezik, hogy amint elkészülnek a saját, nyílt szabványú vezérlőjükkel, arról minden információt hozzáférhetővé tesznek bárki számára, ingyen. Ez persze rengeteg időt és pénzt takarít meg a többi gyártó számára abban a folyamatban, hogy megtervezzék saját vezérlőjüket, egyúttal elejét veszi a különböző gyártóktól származó eszközök, eltéréseiből fakadó inkompatibilitásnak. Az Intel természetesen állítja, hogy semmit sem tett másként, mint idáig bármikor korábban az USB promóter csoportban való működése során.

usb30_2.jpg
Az USB 3.0-ás interfész csatlakozója.

Ha az AMD és az NVIDIA állítása igaz és az Intel valóban visszatartotta az információt, akkor az előnyt jelenthet neki és előbb megjelenhet a piacon USB 3.0-ás szabványú kapukat tartalmazó lapkakészletekkel és alaplapokkal. Viszont itt következik egy hatalmas de! Amikor egy szabvány ennyire új, mint jelen esetben, akkor gyakorlatilag a vezérlőnek a jelenléte egy alaplapon nem több, mint marketing szempont, hiszen hiányoznak a rá köthető perifériák! Mire valóban elterjednek az új szabványú kapun keresztül csatlakozó perifériák, addigra ezek a chipsetek elavulnak erkölcsileg és a konkurensek is régen jelen lesznek már a piacon a saját vezérlőikkel. Arról nem is beszélve, hogy kötve hisszük, hogy bárki csak azért döntene egy alaplap megvásárlása mellett, mert azon már van 3.0-ás USB vezérlő.

Véleményünk szerint a dagadó botrány nem más, mint vihar egy kanál vízben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.