Hirdetés
. Hirdetés

Üzlet és Mobilitás - A Computerworld melléklete

|

Manapság oly természetes, hogy a gyerekek iskolatáskájában vagy nyakában, a női retikülökben, a férfiak zakójának vagy nadrágjának zsebében, sőt egyre inkább már a legidősebbek táskájában is ott van a mobiltelefon. Valósággal megdöbbentő, ha valaki azt mondja: nekem nincs mobilom. A kérdés szinte önkéntelenül bukik ki az emberből: és akkor hogy lehet téged elérni?

Hirdetés

A mobiltelefon szerves részévé vált a mindennapi életnek, mindazonáltal nagyon sokan a készülékeket csak telefonálásra, legfeljebb SMS-ek küldésére és fogadására használják. Annak dacára ragadnak le az alapvető szolgáltatásoknál, hogy mind a készülékek, mind a hálózatok ennél sokkal, de sokkal többre képesek. E képességeket pedig vétek parlagon hagyni. Vétek nem élni az egyre okosabb és okosabb telefonok adta lehetőségekkel, vétek kihasználatlanul hagyni a vezetékes és a mobilvilág konvergenciájából származó alkalmazásokat, valamint vétek nem igénybe venni a mobiltársaságok újabb és újabb értéknövelt szolgáltatásait.

Természetesen nem arra gondolunk, hogy egy alsó tagozatos diák vagy egy idős hölgy feltétlenül e-maileket olvasson mobiltelefonján, vagy az online boltokban válogasson a legújabb alkalmazások között. Az üzleti életben azonban óriási, pénzben is kifejezhető előnyökhöz juthat az, aki otthonosan mozog a készülékek, az operációs rendszerek, az üzleti alkalmazások világában, és a mobileszközöket nemcsak telefonálásra, hanem az iroda, a napi működés szerves részeként használja.

A városok, közlekedési utak hatalmas forgalmát látva sokszor halljuk: Ekkora jövés-menést! Hát itt senki nem dolgozik? Dehogynem dolgozik. Az autókban ülők, gyalog igyekvők többsége munkája részeként mozog, járja a várost és rója az utakat. Üzleti tárgyalásra siet, meglévő és potenciális partnereket keres fel, árut szállít, vagy egyszerűen csak saját cége távoli telephelyére igyekszik. Az üzlet szempontjából pedig egyre inkább elengedhetetlen, hogy útközben is elérhető legyen, illetve távol az irodától is kapcsolatba tudjon lépni a vállalati szerverrel, nyomon tudja követni levelezését, vagy esetleg egy parkolóba félreállva üzleti ajánlatot tudjon adni egy sürgős megkeresésre.

Ehhez azonban - első lépésben - ismernie kell a mobilitás adta legkorszerűbb lehetőségeket. És ez nem is olyan könnyű. Annyiféle készülék, annyiféle szolgáltatás van már a piacon, hogy talán jól jöhet egy kis segítség az eligazodáshoz. Összeállításunk célja pontosan ez a fajta a segítségnyújtás: bepillantást engedni az üzleti élet számára feltáruló mobilkommunikációs lehetőségekbe.

A tartalomból:

? Az okostelefonok éve

? Iparágak forradalma

? Intelligens széles sáv

? Okostelefonnal az üzleti életben

? A mobilkommunikáció biztonsági kérdései

? Nyomon követő rendszer mobilokra

? Vékony kliensek - útközben is

? Új ügyfélnek lenni jó - Vizsgáljuk felül a szerződés feltételeit

? Zsebre dugott iroda, zsebben hordott világ

? Mobildivat

Ára: 495 Ft

Kapható az IDG Kiadóban (1075, Budapest, Madách Imre út 14-15. Madách Trade Center, A épület, 4. emelet), valamint a Relay és az Inmedio üzleteiben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.