Hirdetés
. Hirdetés

Üzleti szoftverboltot nyit a Google

|

Amit az AppStore nem vállal fel, azt megcsinálhatja a Google. A keresőóriásnak eddig is volt üzleti szoftverportálja, de nem e-kereskedelmi alapokon működött.

Hirdetés

Meg nem nevezett forrásból jutott a Wall Street Journal tudomására, hogy a Google már márciusban üzleti alkalmazások kereskedésével foglalkozó oldalt tervez nyitni. A hírek szerint a látogatók közvetlenül a Google szoftverboltjából szerezhetik majd be az üzleti alkalmazásokat, a cég pedig jutalékot számít fel ennek fejében a függeltlen fejlesztővállalatoknak.

A Google szóvívője nem cáfolta és nem erősítette meg a hírt, de felhívta a figyelmet arra, hogy a cég eddig is rendelkezett egy üzleti alkalmazásokat kínáló portállal. A Solutions Marketplace a Google Apps és más Google vállalati termékek kiegészítése képpen független fejlesztők szoftvereit és szolgáltatásait vonultatja fel. A Solutions Marketplace azonban információs és nem e-commerce jellegű szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy csak a tájékoztatás szintjéig terjed működése, az érdeklődőknek fel kell keresniük a fejlesztők honlapját, és a hagyományos módon kapcsolatba lépni velük.

Számunkra természetes továbblépésnek tűnne, ha a Solution Marketplace a továbbiakban e-commerce képességeket is kapna, hiszen ezen a téren komoly tapasztalatokkal bír a cég. Gondoljunk csak a Google Checkoutra, ami a Google AdWords önkiszolgáló hirdetésértékesítő rendszere. Emellett ott az Android Market és a Google Apps maga, így bőven akadnak a cégnek tapasztalatai, amik alapján kiegészítheti a Solution Marketplace-t.

Ha ez megtörténik, akkor a Google előbbre juthat az üzleti szoftverek értékesítésében, mint az AppStore, amely továbbra is leginkább egyéni felhasználókra koncentrál. Ha a Google megoldása támogatja a vállalati beszerzéseket mennyiségi licencekkel és megkönnyíti a nagy felhasználói csoportok támogatását (szoftverterítés, verzióegyeztetés), akkor könnyen lekörözheti az elsősorban külcsínre és kezelhetőségre koncentráló Apple-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.