Hirdetés
. Hirdetés

Vádlottak padján az Apple és a Microsoft

|

Az amerikai Tsera LLC szabadalomsértéssel vádolja több érintőképernyővel vezérelt készülék gyártóját.

Hirdetés

Több mint 20 nagy informatikai cég ellen nyújtott be keresetet a houstoni székhelyű Tsera LLC a texasi kerületi bíróságon. Periratuk szerint azok ugyanis megsértették utóbbi érintőképernyős szabadalmát. Így ha az ügyből bírósági tárgyalás lesz, akkor többek között a Microsoft, az Apple, a Philips és az LG képviselői ülhetnek le a vádlottak padjára.

 

 

ipod_zune.jpg


A Tsera ügyvédei kártérítést remélnek. Érvelésük szerint ugyanis az érintőképernyővel vezérelt hordozható készüléket ők szabadalmaztatták, amelyet utána az érintett cégek a Microsoft Zune, az Apple iPod és Nano, az LG Chocolate VX8500 mobiltelefon és a Philips GoGear HDD1630 mp3-lejátszó esetében megsértettek.

Az üggyel kapcsolatban azonban több gyanús körülmény is kérdéseket vett fel. Egyrészt nehéz magyarázatot találni arra, hogy ha valóban a Tsera birtokolja a megfelelő szabadalmat, akkor miért várt ilyen sokáig? Az első iPod-ok már évekkel ezelőtt megjelentek, akkor logikus lépés lett volna a per. Ráadásul az Amerikai Szabadalmi Hivatal adatbázisa alapján a szabadalom nem a Tsera LLC-hez kötődik, hanem Li Chuang nevezetű magánszemélyhez, akinek 6,639,584 ügyiratszámú "Eljárások és eszközök hordozható elektronikus készülékek érintőképernyővel történő kezeléséhez" szabadalmi kérelmét 2003 októberében fogadta el a hivatal. A szabadalmi eljárás pedig már 1999 nyarán elindult.

További gyanúra ad okot, hogy az Amerikai Adóhivatal adatbázisa szerint a Tsera LLC céget 2009. július 10-én regisztrálták Texas Államban. Nagy valószínűséggel azért, hogy ott indíthassák el a pert. A MacWorld újságírójának elmondása alapján ugyanis a déli államban az ilyen ügyekben általában szigorúan jár el a törvényszék. Vagyis a Tsera képviselőinek ott van a legtöbb esélyük, hogy a 12 dühös embernél elérjék a céljukat.

A Microsoft és az Apple eddig nem nyilatkozott az ügyben.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.