Hirdetés
. Hirdetés

Vállalati csalásokat derítene fel az AAM

|

Az AAM szerint az informatikai audit a legjobb módja a vállalati visszaélések visszaszorításának.

Hirdetés

A kockázat minden vállalkozás életében jelen van, azonban a kockázatkezelés módja eldöntheti, hogy siker vagy bukás lesz a vállalkozói projektek sorsa. Az AAM Vezető Informatikai Tanácsadó Kft. ezért úgy döntött, hogy idén új portfólió bevezetésével segíti a kockázatmenedzsment területén a vállalatokat.

Az AAM szakértői több, mint másfél évtizede segítik a különböző szektorok szereplőit, stratégiai céljaik elérésében. Idén úgy döntött a cég, hogy most az ügyfelek sikereinek elérését egy új szolgáltatás bevezetésével, a – főleg az informatikához köthető - kockázatmenedzsmenttel egészíti ki és professzionális szakmai támogatást nyújt a vállalkozások azon kihívásaira, amelyekkel napjainkban szembesülniük kell.

A tanácsadócég segíti ügyfeleit abban, hogy felmérjék és elemezzék (auditálják) a kritikusnak ítélt területeket, dolgozzanak ki folyamatokat, indítsanak projekteket a hiányosságok megszüntetésére és a hatékonyság javítására, illetve monitorozzák főbb és kockázatos tevékenységeiket. Az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatási értéklánc meghosszabbításaként az AAM a továbbiakban erősíti az audit, „forensic”, átvilágítás jellegű termékeit, hatékonyságjavító, illetve a monitorozást támogató szolgáltatásait.

Az új portfólió egyik fontos eleme az egyre gyakoribbá váló vállalati visszaélések felderítésében való közreműködés. A visszaélések komoly pénzügyi és reputációs nyomást gyakorolnak a piaci szereplőkre, egy-egy ilyen esten általában váratlanul éri a társaságokat. Magyarországon az AAM kiemelten foglalkozik e témával is, felhívja a vállalatvezetők figyelmét olyan döntő részletekre, eljárásokra, amelyekkel uralni tudják az eseményeket a kritikus időszakban is. A tanácsadó cég meghatározza és végrehajtja azokat a szakmai lépéseket, melyekkel a (feltételezett) visszaélések kivizsgálásában, a kockázatok kezelésében és megelőzésében segíthet ügyfelei számára.

„Egyre bővülő kockázatkezelési portfóliónk további fontos eleme az IT-hez köthető szerződések szakmai átvilágítása, a folyamatban levő szerződések monitorozása. Az ügyfelek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a törvényes, transzparens működésre, az új szolgáltatással ezen céljuk megvalósításában segíti őket az AAM megfelelőségi vizsgálatokkal, biztonsági átvilágításokkal” – mondta el Melli Róbert, az AAM Kockázatmenedzsment Szolgáltatások üzletágvezetője.

A szakember hozzátette, szinte minden vállalat igénybe vesz valamilyen szolgáltatást, az üzleti tevékenység eredményesebbé, hatékonyabbá tételének érdekében. A különféle projektek kockázata más és más, de abból a szempontból egyformák, hogy menedzselésük kiemelkedő jelentőségű. Ehhez pedig olyan szervezeti keretekre van szükség, melyben minimalizálni tudják a külső körülményekből és belső működésből adódó bizonytalanságokat.

A tanácsadócég új portfoliója révén segíti megbízóit piaci/pénzügyi pozíciójuk, „brand” nevük és reputációjuk megtartásában, illetve erősítésében, továbbá a megfelelőségi vizsgálatok elvégzésében, az új munkatársak megfelelő kiválasztásában, a felvételi eljárásban, interjúztatásban és véleményalkotásban is támogatást biztosítanak ügyfeleik számára.

„A szolgáltatás, melynek célcsoportja a Top500 magyarországi vállalkozás, a visszaélések felderítését és leleplezését is szolgálja. Az AAM felméri az esetleges visszaélések társaságokra gyakorolt hatását, javaslatokat teszünk a megelőzésre és igény esetén oktatásokat is tartunk a témában. Szakértőink együttműködnek a megbízó jogi képviselőivel, egyúttal segítséget nyújtanak a tárgyi tényállás összeállításában” – nyilatkozta Melli Róbert, Kockázatmenedzsment Szolgáltatások üzletágvezető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.