Hirdetés
. Hirdetés

Vállalati hívások VoIP-on, bárhol

|

A Nokia és az Avaya közös megoldásával mobilunkon bárhol fogadhatjuk az irodába érkező hívást - Wi-Fi hálózaton ingyen.

Hirdetés

Véget értek a békés ebédszünetek, amikor legalább az asztali telefon csörgéseitől megszabadultunk - főleg, ha a Nokia és Avaya közös megoldását használjuk. Az Avaya one-X Mobile a Nokia E-series - vagyis vállalati felhasználásra szánt - telefonjaira telepíthető (közülük is a Nokia E60, E61 és E70 modellekre). Juhász Péter, a Nokia vállalati megoldásokért felelős vezetője szerint az Avayához hasonló költségcsökkentő megoldásra mindenképp szükség van, hiszen az ICT költségek 25 százaléka hangszolgáltatásokra megy el. Felmérések szerint egy vállalat munkatársainak fele mobiltelefonon beszél akkor is, ha a vezetékes telefon mellett, az asztalánál tartózkodik, 28 százalékuk pedig kizárólag mobiltelefonját használja.

A Juhász Péter által ismertetett adatok szerint munkaidőnk felét nem asztalunknál töltjük, ez idő alatt pedig - ha az irodai telefonszámon hívnak - nem találnak meg.

A megoldás lényege, hogy egy vezetékes telefonszámon elérhetők vagyunk mobiltelefonon vagy az irodai vezetékes készüléken is - ismertette Kővári István, az Avaya műszaki tanácsadója a két cég közös rendezvényén. Ezt a számot virtuálisan az asztali készülékkel és a mobiltelefonnal is párosítják, így ha valaki hívja a számot, akkor az az asztali készüléken és a mobiltelefonon is kicsöng.

Ha a munkatárs az épületen belül mozog, akkor a megoldás automatikusan a vállalat kommunikációs rendszerét és a biztonságos Wi-Fi hálózatot választja ki, tehát nincs szükség a GSM hálózatra, így csökkennek a telefonköltségek is. Amint a felhasználó a Wi-Fi hálózat hatósugarán kívülre kerül, egy gombnyomással átteheti a hívást a külső GSM hálózatra a hívás megszakítása nélkül.

Magyarországon a GE Healthcare már használja az Avaya mobilmellék funkcióját. A vállalatnál bevezetik a megoldás grafikus változatát a Nokia E61 készüléken, így az alközponti funkciókat is igénybe lehet venni a mobileszközről (alközponti hívástovábbítás, konferencia, mobilmellék ki- és bekapcsolás). Az egyelőre Nokia Symbian platformon elérhető szolgáltatás grafikus felület nélkül minden más telefonon működik.

Az Avaya one-X Mobile Dual Mode alkalmazása a Nokia E sorozatú készülékein működik. Az alkalmazás futtatásához szükség van az Avaya Communication Manager szoftverre, az Avaya SIP Enablement Services szolgáltatásokra, valamint az Extension to Cellular duál mód licenszére. A szolgáltatás a SIP protokollon működik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.