Hirdetés
. Hirdetés

Vállalatokat digitalizál a Fujitsu

|

A MetaArc platform a Fujitsu K5 felhőalapú infrastruktúra és platformszolgáltatásait szoftveres adat- és rendszermenedzsment képességekkel ötvözi.

Hirdetés

Münchenben ma kezdődött konferenciáján, a Fujitsu Forum 2015-ön jelentette be a cég MetaArc digitális üzleti platformját, amellyel a vállalatok átalakulását, digitális transzformációját kívánja kiszámíthatóbb, zökkenőmentesebb folyamattá tenni.

A MetaArc fő komponense, a K5 felhőalapú IaaS és PaaS szolgáltatás OpenStackra épül, és többek között big data - adatkezelő, adatmenedzsment, IoT, analitikai és hamarosan AI - képességeket vonultat fel a Fujitsu Cloud Integration Platform menedzsmentfunkcióival, az üzleti mobilitást támogató eszközökkel, valamint tanácsadói szolgáltatásokkal együtt. Számos összetevője korábbról elérhető a Fujitsu portfóliójában, és a paletta folyamatosan bővül. A MetaArc tehát nem vásárolható meg termékként, a vállalatok a tanácsadók közreműködésével a komponensek olyan kombinációját választhatják ki a kínálatból, amely a leghatékonyabban segíti digitális átalakulásukat - beleértve azt is, hogy a platformot a K5 helyett saját adatközpontjukban vagy más felhőszolgáltatónál futtatják.

Napjainkban a vállalatok számára mind nagyobb kihívást jelent, hogy az üzlet által igényelt, új alkalmazásokat és folyamatokat minél gyorsabban leszállítsák, ugyanakkor a működést támogató háttérrendszerek megbízhatóságát, rendelkezésre állását és biztonságát is megőrizzék. A Gartner szerint a szervezeteknek kétsebességű IT-környezetet kell kialakítaniuk ahhoz, hogy a megfelelhessenek a kettős elvárásnak.

A Fujitsu MetaArc felhőplatformja a digitális kezdeményezéseket összekapcsolja a gyakran házon belüli adatközpontokban vagy hoszting szolgáltatóknál futó, hagyományos rendszerekkel, így a gyors IT-megoldások fejlesztését és bevezetését éppúgy megkönnyíti, mint a háttérrendszerek robusztusságának megőrzését, a kétsebességű informatikai környezet egyensúlyban tartását.

A Fujitsu Forum 2015 két napján, amelyre a világ 80 országából több mint 10 ezer résztvevő érkezett Münchenbe, a cég több ügyfele is beszámolt a digitális átalakulás során szerzett tapasztalatairól. Közéjük tartozik a Schneider Electric, melynek több mint 50 ezer felhasználós munkakörnyezetét a Fujitsu modernizálja Európa, a Közel-Kelet, Afrika és Dél-Amerika országaiban.

Kiállítás kíséri idén is a konferenciát, melynek területén a látogatók közelebbről is megismerhetik a Fujitsu számos termékújdonságát - közöttük az Eternus C10000 S2 második generációs tárolót, amely rack-egységenként 60 terabájt kapacitásig méretezhető, az Esprimo vállalati asztali gépek legújabb modelljeit, amelyek beágyazott PalmSecure tenyérvénás azonosítással teszik biztonságossá a hozzáférést -, valamint az egészségügy, a gyártóipar, a kereskedelem, a közlekedés és más iparágak számára kifejlesztett megoldásait, amelyek a vertikumok speciális igényeihez illeszkedve segítik a digitális transzformációt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.