Hirdetés
. Hirdetés

Van, amiben a Chrome utánozza az Edge-et

|

A Google böngészőjéből egyelőre hiányzik az olvasó mód. De már nem sokáig.

Hirdetés

Hirdetés

Noha a Microsoft úgy döntött, hogy Edge böngészőjét Chromium motorra állítja át, ez nem jelenti azt, hogy szoftverében ne lennének utánzásra érdemesek részek. Így vélekedik a Google is, amely a Microsoft böngészőjének egyik hasznos szolgáltatását most a Chrome-ba is be akarja építeni.

Konkrétan az olvasó módról van szó, amely az Edge mellett a Firefoxban és a Vivaldiban is hozzáférhető.

A részletek egyelőre nem világosak, de úgy tűnik, hogy az olvasó mód minden olyan platformon elérhető lesz, ahol a Chrome fut, így tehát Windowson, Linuxon és macOS-en is.

Az Edge olvasó módja lehetővé teszi, hogy gyorsan, egyszerűen, a figyelmünket megzavaró körítés nélkül olvassuk el az internetes cikkeket.

A módot a címsor könyv ikonjával tudjuk ki-be kapcsolni, de a Ctrl + Shift + R billentyűkombináció is használható erre a célra.

Egyelőre nem tudni, mikor jelenik meg a stabil Chrome változatban az új funkció, de mivel a Google javában dolgozik rajta, a tesztváltozatokban alighanem már a közeljövőben találkozhatunk majd vele.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.