Hirdetés
. Hirdetés

Váratlan fordulat böngészőfronton

|

Ha csak kismértékben is, de visszaesett a Chrome és a Firefox, az Edge pedig erősödött februárban.

Hirdetés

Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint továbbra is a Google Chrome a világ első számú böngészője, a Microsoft Edge viszont némi gyarapodást mutatott fel az utóbbi egy hónapban.

A Chrome a februárt 66,89 százalékkal zárta, ami kismértékű visszaesés januárhoz képest, és vesztett felhasználói táborából a Firefox is, amely most 9,39 százalékot mondhat magáénak.

A Microsoft böngészője viszont 4,61 százalékról 4,79 százalékra izmosodott: az új felhasználók valószínűleg a másik két böngészőtől pártoltak át hozzá.

A Microsoft tavaly jelentette be, hogy a Chromium motorra állítja át böngészőjét, vagyis lényegében egy második Chrome-ot épít a Windows 10-hez.

Kívülről az új Edge nem fog különbözni a régitől, belül viszont a Chromium működteti majd, ami felhasználói szempontból azzal a hatalmas előnnyel jár, hogy futni fog rajta a Chrome rengeteg bővítménye. 

Az új Edge betekintő változatát 2019 elejére ígérte a Microsoft, de valószínű, hogy a premierre a májusi Build fejlesztői konferencián kerül majd sok. A végleges változat megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.