Hirdetés
. Hirdetés

Vége az ingyen pornónak

|

New Yorkban kikapcsolják az utcai wifi hotspotokon a webböngészőt, mert túl sokat néztek rajtuk szexet.

Hirdetés

New York polgármestere, Bill de Blasio februárban 7500 wifi-kioszk üzembe helyezésére vonatkozó nagyszabású tervet jelentett be. A fejlesztés célja a polgármester szavaival élve az volt, hogy áthidalja a digitális szakadékot, és minden városlakót hozzásegítsen a 21. század fontos eszközeihez. A 45 méter hatótávolságú, ingyenes wifi-hotspotokat USB-töltőaljzattal, segélyhívó gombbal és egy netre csatlakozó tablettel is felszerelték, hogy a helyiek és a turisták tájékozódni tudjanak a városban.

Hiba volt!

A felhasználók időjárásjelentések és térképek helyett inkább pornót akartak nézni. A kioszkokat kisajátították szakadt figurák, akik a rendszert üzemeltető LinkNYC képviselője szerint ittak, drogoztak, zenét bömböltettek és pornóztak a tableteken.

A probléma olyan méreteket öltött, hogy a LinkNYC most úgy döntött, az eddig felállított 400 hotspot tabletén ideiglenes kikapcsolja a böngészőt. Az ingyentelefon, a wifi  és a töltő marad, a net azonban ugrik, amíg nem sikerül valamilyen korlátozó technikát kidolgozni a "nem rendeltetésszerű" használat megfékezésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.