Hirdetés
. Hirdetés

Végre! Beágyazható Office dokumentumok

|

A PowerPoint és az Excel állományokat immár a Live szolgáltatásán keresztül is beágyazhatjuk.

Hirdetés

Az Office felhasználói eddig csak háromféleképpen tudták a weboldalaikon megjeleníteni az irodai programcsomagban készített dokumentumaikat. Vagy feltöltötték azokat egy webes tárhelyre, hogy egy hivatkozással átvezessék az adott szolgáltatáson meglévő dokumentumhoz a látogatóikat. Második lehetőségként a Skydrive által generált ikont helyezték el oldalukon, amely esetben szintén egy külső hivatkozás jött létre. Illetve külső szolgáltatók megoldásait igénybe véve beágyazhatták azokat bejegyzésükbe, amikor a fájl közvetlenül elérhető volt (ez némely esetben átkonvertálást igényelt). A Microsoft e téren lemaradásban volt versenytársaihoz képest, mivel például a Google, vagy a Zoho már egy ideje képes beágyazható kód generálására, az Office esetében viszont mindez - mint fentebb is olvashattuk - kerülőutakat igényelt.

 



Az Office fejlesztői csapatának a blogbejegyzése alapján ez már a múlté. Mint fentebb is láthatjuk a PowerPoint Web App és az Excel Web App már képes a weboldalakba beágyazható kódot generálni, amelynek köszönhetően a felhasználók által készített Office prezentációk és táblázatok megjelenhetnek a weboldalakon. A megoldás erősen épít az Office 2010-zel érkező webes alkalmazások képességeire, illetve a Live Skydrive tárhelyre. Utóbbi a helyet szolgáltatja a dokumentumoknak, míg a megjelenítésért az Excel és a PowerPoint Web App felel.

 



A funkció egyébiránt nem csak az Office 2010 felhasználók számára érhető el, mivel a Live szolgáltatásán keresztül bárki feltöltheti, s beágyazhatja az általa készített dokumentumot. Az új irodai programcsomag tulajdonosainak csak annyival van egyszerűbb dolguk, hogy az Office alkalmazásai a Backstage menüben már képesek közvetlenül a Skydrive tárhelyére menteni. Megkötés azonban, hogy tapasztalatunk szerint a funkció magyar lokalizációval rendelkező fiókoknál még nem érhető el. Azaz, ha ki akarjuk próbálni, akkor amerikai állampolgárnak kell hazudnunk magunkat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.