Hirdetés
. Hirdetés

Versenyképesebbek lesznek a kkv-k

|

A Digitális Megújulás Cselekvési Terv keretein belül július elsejétől két új, a vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatására, valamint a vállalati SaaS központok létrehozásának és fejlesztésének támogatására vonatkozó informatikai pályázat által kerülhetnek közelebb céljaikhoz a kis és középvállalkozások. A kkv-k informatikai fejlesztéseit az Új Széchenyi Terv is támogatja.

Hirdetés

A Gazdasági Operatív Program (GOP) és a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretein belül kiírt, a kkv-k jövedelemteremtő képességének megerősítésére vonatkozó pályázat segítségével a hazai kis és középvállalkozásoknak szoftver- és honlapfejlesztésre, webáruházak indítására, de oktatásra, képzésre és tanácsadásra is lehetősége nyílik majd. A gazdaságfejlesztési pályázat keretösszege  összesen 10,8 milliárd forint, célja, hogy modern vállalatirányítási és -termelési környezet kialakításához kapcsolódó vállalati és szervezeti infokommunikációs fejlesztési célokat egyaránt szolgáljon. A vállalkozások 2011. július 1. és 2012. december 31. között pályázhatnak.

A SaaS központok létrehozására és fejlesztésére kiírt pályázat célja, hogy olyan informatikai alkalmazásokat szolgáltató központok létrehozását és fejlesztését segítse elő, amelyek a kkv-k működési hatékonyságát segítik. Támogatható alkalmazásoknak számítanak az integrált vállalatirányítási és szervezeti menedzsment rendszerek (ERM), különös tekintettel az ügyfélkezeléssel kapcsolatos (CRM), és az online kereskedelmet és ügyintézést támogató modulokra. A keretösszeg itt 1 milliárd forint, a pályázatokat ebben az esetben 2011. július 1-től 2011. augusztus 31-ig várják.

Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár elmondta, hogy mindenképpen le kívánják bontani a döntéshozatalt hátráltató bürokratikus akadályokat, ezt bizonyítandó mindkét új pályázat könnyített elbírálás alá esik majd. Ez azt jelenti, hogy a beérkezéstől számított 30 napon belül kötelező elbírálás alá esniük, valamint pozitív értékelés esetén 15 napon belül el kell készülnie a támogatási okiratnak is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.