Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyben az androidos mobilok!

|

Naponta 8400 új androidos vírusminta jelenik meg, a számuk év végére eléri a 3,5 milliót.

Hirdetés

2017 első negyedében 750000 rosszindulatú új androidos appot azonosítottak a szakemberek, vagyis naponta kb. 8400 új Android-vírushordozó jelent meg. A G Data biztonsági cég szerint év végére az új vírusminták száma eléri a 3,5 milliót.

A fő biztonsági problémát az elavult Android változatok okozzák. A tavaly augusztusban megjelent Android 7 Nougatot csak a tablet- és okostelefon-felhasználók 4,9 százaléka használja, Android 6.0 Marshmallowt 31 százalék, Android 5.0 Lollipopot több, mint 32 százalék , Android KitKatet több, mint 32 százalék futtat..

A Google a gyártókra mutogat, amiért nem adaptálják régebbi (egy évesnél idősebb) eszközeire az új  rendszert, vagy ha mégis, akkor csak jelentős késéssel.

A mobilok biztonsági kultúrája jóval a PC-ké mögött kullog: a mobil-felhasználók nem tudnak a biztonsági javításokról, és nem is izgatják magukat miattuk. Fontos lenne figyelmeztetni őket a vírusellenőrzés fontosságára, és megtanítani az adathalász trükkök kivédésére, illetve arra, hogy ne telepítsenek megbízhatatlan forrásból származó appokat.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.