Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyben az idősebbek a neten

|

A digitálisan tevékeny szülőkkel rendelkező aktív korúak saját felmenőiket még sebezhetőbbnek tartják, mint gyermekeiket.

Hirdetés

A Kaspersky Lab és a B2B International új kutatásából kiderül, a szülők 20 százaléka érzi azt, nincs ráhatása arra, hogy a gyermekei mit néznek vagy csinálnak online, valamint 38 százalékuk aggódik amiatt, hogy gyermekei internetrajongása függőséghez vezet. Ráadásul sok felnőtt érzi úgy, hogy saját, digitálisan aktív szülei és nagyszülei is veszélyeztetettek. A válaszadók több mint fele (52 százalék) úgy véli, hogy a gyermekeit érő online fenyegetések egyre gyakoribbak. A legfontosabb aggodalmak közé tartozik annak kockázata, hogy a gyerekek nem megfelelő tartalommal találkoznak (45 százalék), és közel kétharmaduknak (60 százalék) meggyőződése, hogy a gyerekeknek korlátlan hozzáférésük van az ilyen tartalmakhoz.


A további aggodalmak közé tartozik annak lehetősége, hogy a gyerekek veszélyes idegenekkel kommunikálnak (41 százalék) és, hogy túl sok személyes információt osztanak meg magukról (40 százalék). A megkérdezett szülők 38 százaléka attól fél, hogy a gyerekek függővé válnak az internettől, és túl sok időt töltenek online.

A digitálisan aktív szülőkkel rendelkező válaszadók (a megkérdezettek 19 százaléka) saját felmenőiket még sebezhetőbbnek tartják, kétharmaduk pedig (az összes válaszadó 13 százaléka) amiatt aggódik, hogy az idősebb rokonok milyen furcsaságokkal találkozhatnak az interneten.

Az idősebb internetezőkkel kapcsolatos legfőbb aggodalmak között megtalálható a rosszindulatú programokkal (52 százalék) vagy hamis weboldalakkal és e-mailekkel (50 százalék) való találkozás, pénzveszteség csalás vagy bűncselekmény következményeként (45 százalék), valamint az átverés (38 százalék) vagy kémkedés áldozatává válás (37 százalék). Összhangban a listán szereplő legnagyobb félelmekkel, amelyek a gyerekeket érintik, a veszélyes idegenekkel való megismerkedés (25 százalék) és az explicit tartalmak (20 százalék) is előkelő helyen végeztek az idősebbekre leselkedő veszélyek listáján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.