Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes a Firefox 16, visszavonta a Mozilla (frissítve!)

|

Túl korán adták ki a böngészőt, egy méretes biztonsági hiba benne maradt.

Hirdetés

A tegnapi napon vált elérhetővé a Firefox legújabb kiadása, amelynek érkezéséről, és főbb újdonságairól mi is beszámoltunk. A jelek szerint az járt jól, aki eddig nem telepítette a friss böngészőt, mivel a Mozilla mérnökei - a blogbejegyzésük alapján - túl korán publikálták azt, így egy biztonsági rés az alkalmazásban maradt.

 



A bejegyzés szerint a sérülékenység lehetővé teszi egy fertőzött weboldal számára, hogy manipulálja azt az URL-t, amelyet a felhasználók látnak, így könnyen lépre csalhatják a támadók az internetezőket. A Mozilla mérnökei szerint habár a "a sérülékenységet kihasználó támadókód még nem jelent meg az interneten", az komoly kockázatot hordoz. Ezen ok miatt a Firefox 16 telepítőjét azonnali hatállyal elérhetetlenné tették, amely a biztonsági javítás után újra elérhető lesz. A Mozilla a Firefox 16 tulajdonosoknak pedig azt javasolja, hogy váltsanak vissza a 15.0.1-es kiadásra.

 

Frissítés: csütörtök este a Mozilla elérhetővé tette a Firefox és a Thunderbird javított (16.0.1-es) verzióit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.