Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes Wi-Fi?

|

Úgy hallotta veszélyt jelent Önre, vagy családtagjaira a vezeték nélküli hálózati szabvány? Tisztázzuk a kérdést!

Hirdetés

Egyik olvasónk feltette a kérdést, hogy veszélyes lehet-e a munkahelyén Wi-Fi hálózatot használni. A kérdés teljesen jogos, de most szeretnénk tisztázni a félreértéseket.

 

Valószínűleg tudósok egész hada szándékszik majd elmondani, hogy egészségre ártalmas - és körülbelül ugyanennyien mondják majd az ellenkezőjét, pont, mint a mobiltelefonok esetében. Kis gondolkodással azonban könnyen rájöhetünk, hogy míg a mobiltelefont 1-2 centire tartjuk a fejünktől, addig a Wi-Fi adóvevőkhöz fél méternél szinte sosem kerülünk közelebb. A sugárzás a távolsághoz képest négyzetes arányban csökken, ezért körülbelül 2500-szor veszélytelenebbnek mondható kedvelt mobiljainknál. Ha beleszámoljuk a vezeték nélküli hálózati eszközök jelentősen kisebb adási teljesítményét, ez az érték akár 25 000 is lehet.

 

Aki eddig aggódott, jobb, ha a fentieken is elgondolkodik. Különösen ha Ő és csalátagjai mindennapos mobilozók. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.