Hirdetés
. Hirdetés

Veszteséget jelentett a Nokia - zuhanó részvényárak

|

559 millió eurós veszteséget szenvedett el a harmadik negyedévben a Nokia. A mobilgyártónak és részvényéseinek két súlyos problémával is szembe kell nézniük.

Hirdetés

A több mint 150 milliárd forintnak megfelelő  veszteséget elszenvedő piacvezető mobiltelefongyártónál a rossz eredményt részben az okozta, hogy 20 százalékkal visszaesett a mobiltelefonok értékesítése a tavalyi év hasonló időszakához képest. A helyzetet azonban tovább súlyosbítja a Nokia Siemens Networks hálózati infrastruktúra vegyesvállalat gyengélkedése is, ami miatt a Nokia 908 millió eurós értékcsökkenést kénytelen elkönyvelni.

Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója a következő negyedévi kilátásokat illetően azt mondta, várhatóan a Q4-es eredmények már jobbak lesznek, köszönhetően az értékesítési volumen és az árrés növekedésének. Mindez azonban nem nyugtatta meg a befektetőket: a Nokia részvények árfolyama a gyorsjelentés tegnapi megjelenése után több mint 10 százalékot zuhant.

A távközlési cég egyébként a súlyos nehézségek ellenére megőrizte vezető pocízióját az iparágban,  a második negyedévhez hasonlóan a piac 38 százalékát tudhatja magáénak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.