Hirdetés
. Hirdetés

Vesztésre áll a Google

|

Az Oracle-Google szabadalmi vitában az első menetet Larry Ellison cége nyerte. A bíróság ugyanis kimondta, hogy a Google lopott.

Hirdetés

Az Oracle álláspontja szerint a Google az Android kifejlesztésekor jogosulatlanul használt fel egyes Java-technológiákat, amelyhez Larry Ellison cége a Sun felvásárlását követően jutott hozzá. A keresőcég természetesen ennek az ellentétét állítja, mivel szerintük az érintett szabadalmak annyira általánosak voltak, hogy azok még beleférnek a fair use felhasználásba.

 



A per esküdtjei azonban pénteken egyhangú ítéletet mondtak, és elítélték a Google cselekedetét. A pernek azonban még valójában nincs vége. A témáról bővebben a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.