Hirdetés
. Hirdetés

Vetítsünk nagy felbontásban!

|

Az egy méter feletti képátló még igen sokba kerül. Projektorral sokkal olcsóbban téretünk nagypályára, de ne higgyünk a specifikációknak.

Hirdetés

Jobbnál jobb ajánlatokkal bombáznak minket a szupermarketek, de még így is elég drágák a TFT- és plazmatévék, a másfél méteres kép pedig már megfizethetetlen. Ha nagyban szeretnénk játszani, akkor kénytelenek leszünk megfontolni egy projektor beszerzését. A beszerelés-elhelyezés nehézségei ugyan riasztóak lehetnek, de látva, hogy mennyit zuhantak a kivetítők árai az utóbbi években, nem kétséges, hogy érdemes lehet foglalkozni a gondolattal.

Összeállításunkban három jellemző készüléket vettünk szemügyre, melyek technológiailag elég jól reprezentálják a ma 120-200 ezer Forintból beszerezhető vetítők piacát.

Marketingdzsungel és lámpaélettartam
A gyártók, saját méréseik alapján adják meg a technikai paramétereket, azonban a mérések lefolytatására nincs előírás, sem a lámpa élettartam, sem a fényerő és kontraszt esetében. Az élesedő konkurencia harcban a nagyobb névleges értékek kedvéért sokan enyhítettek a mérés szigorán, például akadnak, akik a fényerőt a színtárcsa fehér szakaszán blokkolva értékelik, így az nagyobb, mint a valóságban tapasztalható (a tárcsa színes szegmensei szűrik, így gyengítik a fényt). Ennél fogva a különféle gyártók és modellek gyári értékei nem nyújtanak egymással összevethető alapot.

 

projektor.jpg

 

Szándékosan nem adtunk meg névleges lámpa-élettartam adatokat a táblázatban. Általában 2-3000 órát szoktak megadni, de nem közlik, hogy addigra már csak jelképes, töredék szintű lesz a fényerő, így sokkal bölcsebb a garancia időt és még inkább a garancia üzemórát nézni.

Általános tapasztalat, hogy megfelelő fényerővel nem lehet kihúzni a teljes lámpagarancia időt, de úgy 1000 órát igen.

Acer H5350, Benq W500, Optoma EP721 ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.