Hirdetés
. Hirdetés

Videó: szelfi filmet készített a gorilla bébi az elcsent kamerával

|

Megismétlődött az évekkel ezelőtti eset: ezúttal egy gorilla élte ki kreatív ösztöneit a kezébe került kamerával.

Hirdetés

A VR Gorilla filmesei Ugandában jártak, hogy virtuális valóság tartalmakat készítsenek a kihalással veszélyeztetett hegyi gorillákról. A 360 fokos felvételek készítése közben egy fiatal gorilla megragadta a működő kamerát, és elkezdte tüzetesen tanulmányozni azt. Az eredmény egy szenzációszámba menő szelfi videó lett.

Hirdetés

Korábban is történt már egy nevezetes eset, amikor egy majom, nevezetesen egy makákó élte ki kreativitását a David Slater természetfotóstól elcsent fényképezőgéppel. Az önjelölt művész akkor több száz önarcképet készített, amely között sok rendkívül jó minőségű lett, és futótűzként terjedt az interneten. Még jogvita is kerekedett az ügyből, mivel a fotós egy fillér honoráriumot sem kapott a fényképekért: azzal utasították el a megkereséseit, hogy a szerzői jogok a makákót illetik.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.