Hirdetés
. Hirdetés

Video-Walkman a Sonytól

|

A Sony-Ericsson telefonokkal megegyező márkanéven kerül piacra az Apple video-iPodjának riválisa, a video-Walkman.

Hirdetés

Tizennyolc hónappal azután, hogy az Apple piacra dobta video-iPodját, a Sony bemutatta első digitális video-Walkmanjét. Az NW-A800 sorozatú készülék az európai piacon áprilisban debütál. A kontinensen három modell kerül majd a boltok polcaira: az NW-A805, az A806 és az A808. A típusok közti egyedüli különbség a memória méretében van, ami 2 Gb, 4 Gb vagy 8Gb lehet. A lejátszó képernyője 2 hüvelykes (5,08 cm) LCD panel QVGA felbontással (240×320 pixel). Az Apple iPodjától eltérően a képernyő hosszúkás, de a videókat függőlegesen és vízszintesen is meg lehet nézni.

A Sony a saját ATRAC formátumú fájljait részesíti előnyben, a lejátszóhoz pedig mellékeltek egy szoftvert, ami a legelterjedtebb zenei formátumokat ATRAC-ba konvertálja. A Walkmanra MP3 fájlokat is fel lehet tölteni, de így az akku kevesebb ideig bírja, mivel lejátszás közben kell azokat kikódolnia. Ami a videotartalmakat illeti, a Walkman MPEG4 H.264/AVC kódolású fájlokat játszik le. A lejátszási idő a lejátszott fájlok típusától függ. A 132 kbps kódolású ATRAC zenefájlok esetében a lejátszási idő 30 óra, a 768kbps kódolású MPEG4 fájlok esetében pedig 7 óra.

walkman.jpg

A Walkman 44 milliméter széles, 88 milliméter hosszú és 9 milliméter vastag, tömege 53 gramm. A Sony online boltjában az előrendelési árakat is megtudhatjuk: a 2 Gb-os 180 euróba (45 ezer forint), a 4Gb-os 230 euróba (58 ezer forint), a 8 Gb-os 300 euróba (76 ezer forint) kerül.

A Sony történetével foglalkozók megjegyezik, hogy az új termék nem az első olyan Walkman készülék, ami alkalmas videók lejátszására. Az első ilyen termék az 1998 augusztusában megjelent GV-8 Video Walkman volt (alsó képünkön), ami Video 8 kazettákat játszott le. Ára 820 dollár körül volt, ami az akkori árfolyamon 177 ezer forintnak felel meg.

g8.jpg
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.