Hirdetés
. Hirdetés

Videókereső céget vásárolt a Microsoft

|

A Microsoft 70 millió dollárt fizetett a VideoSurfért. A frissen beszerzett technológiát az Xbox Live fejlesztéseinél fogják felhasználni.

Hirdetés

Videókeresőt vesz a Microsoft
Videókeresőt vesz a Microsoft

A Microsoft kedden jelentette be, hogy 70 millió dollárért felvásárolta a kaliforniai székhelyű VideoSurföt. A gyártó az Xbox Live-ba fogja integrálni a fejlesztőcég online videókereső technológiáját; a kapcsolódó új szolgáltatások várhatóan a jövő évben lesznek elérhetők a felhasználók számára.

Sajtóértesülések szerint a VideoSurf volt a Microsoft idei harmadik akvizíciója. A cég májusban jelentette be, hogy felvásárolja a Skype-ot, júniusban pedig a vállalati kockázatkezeléssel foglalkozó Prodiance-ra tettek sikeres ajánlatot.

A 2006-ban alapított VideoSurf innovatív online videókereső és lejátszó megoldásokat fejleszt. A vállalat weboldalán található információk szerint technológiájuk „bejegyzés alatt álló" algoritmusokra és gyors számítási metódusokra épül, amelyek lehetővé teszik, hogy „a számítógépek belenézhessenek az interneten található videókba és könnyen, hatékonyan, skálázható módon kereshessenek rá a különféle tartalmakra".

A VideoSurf rendszerének egyik különlegessége, hogy az általuk használt keresőalgoritmus nem csak a szöveges, de a képi információk között is képes keresni. A hír érdekessége, hogy a Microsoft hosszú évek óta fejlesztgeti a saját, a Bingben is használt kép- és videókereső megoldását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.