Hirdetés
. Hirdetés

Vihar a Windows 7 csomagolások körül

|

A CentrumXP oldalán megjelentette a Windows 7 végleges dobozos csomagolásait. Profi hamisítványokról van szó?

Hirdetés

Jó nagy kavarodást okoztak a lengyel CentrumXP oldal szerkesztői, mikor az oldalukon közzétették a Windows 7 végleges változatainak dobozos csomagolásait. Azt azonban nem árulták el, hogy pontosan honnan szerezték a képeket. Sőt a bejegyzésük is elég szűkszavú, miközben a világháló különböző részein jelenleg is vita folyik arról, hogy vajon tényleg az eredeti dobozok kerültek ki a Microsofttól, vagy csak kamu, olvasottságnövelő hamisítványokról van szó.

 

 

win7doboz2.jpg


Lengyeleknél a tuti?

Elsőként is logikus módon nehezen képzelhető el, hogy a végleges dobozok grafikái Lengyelországban készülnek, illetve ha nem, akkor a lengyel szerkesztők voltak olyan ügyesek, hogy elsőként csapjanak le a tervekre. Ráadásul több kommentáló szerint az upgrade koncepciók dobozai elég sűrűre sikerültek, ami nem jellemző a redmondi szoftvercégre, miközben a sima dobozok még hihetőek is lennének. Ráadásul a kettő között a hozzászólók szerint semmiféle koherencia sem érezhető, mintha két külön szoftverről lenne szó.

A 7-es rejtélye

A kikerült dobozok rejtélye azonban a "7"-esben rejlik, amelyet eddig még nem láthattunk a Microsofttól. Teljesen új a design, a betűtípus, és maga a betű íve is. Az eredetiséget erősíti, hogy a zártkörű Windows Lounge web-oldal is hasonló designnal ellátott hetest alkalmaz, amely egyértelműen már a Microsofthoz tartozik (még ha a WhoIs mást is mond), s a csoport Facebook csoportjáról ráadásul feketén-fehéren kiderül, hogy a Lounge a redmondi szoftvercég dolgozóinak zártkörű hálózatát takarja.

 

 

win7doboz.jpg
 


Gyanús még ezen túl, hogy a PC Beta fényképei alapján a múlt héten Kínában tartott Windows 7 RC konferencián a Microsoft marketinganyagaiban már a dobozokon látott hetest alkalmazta. Vagyis ezen elem mindenképpen hitelesnek tűnik.

Így ne vegyünk mérget arra, hogy az eredeti csomagolással van dolgunk. Sőt még az ellenkezőjére sem. Ha a képek hamisítványok, akkor készítőik nagyon profi munkát végeztek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.