Hirdetés
. Hirdetés

Viiv és Core Duo: új Intel bejelentések a CES-en

|

Sokan várták az Intel bemutatóját a Consumer Electronic Show keretében, hiszen köztudott volt, hogy a jelentős arculatváltozáson is áteső vállalat jelentős meglepetéseket tartogat termékbejelentések szintjén is. Az elnök-vezérigazgató, Paul Otellini mutatta be a legfontosabbnak számító újdonságokat.

Hirdetés

A Viiv szabvány a szórakoztató elektronika világát célozza meg. A szabványosítás célja az, hogy könnyen és egyszerűen lehessen az otthoni szórakoztató központok részévé tenni a számítógépeket: A Viiv logót csakis olyan számítógépek kaphatják meg, amelyek alkalmasak digitális multimédiás tartalmak feldolgozására, és kétmagos Intel processzorral, 945-ös, 955-ös, vagy 975-ös chipsettel, legalább 5.1 csatornás hanggal, legalább 10/100 megabites Intel Ethernet hálózati vezérlővel, valamint Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel rendelkeznek. Képesnek kell lenniük a gyors ki- és bekapcsolásra és a távirányítós vezérlésre is. A közeljövőben még tovább finomítandó szabványt máris támogatásáról biztosította több hardvergyártó, de tévétársaságok, online tartalomszolgáltatók is.

A bemutató másik fontos "darabja" a Yonah kódnevű (de forgalomba már Core Duo néven kerülő) processzor, mely amellett, hogy a világ legelső kétmagos mobil processzora, a nagyobb teljesítmény mellett kevesebb áramfelvételi mutatókkal is rendelkezik, mely a mobil eszközöknél a teljesítmény mellett a legfontosabb tényező.

A processzor rendszerbusz-sebessége 667 MHz-re növekedett, a 2 MB-os, energiatakarékos másodszintű gyorsítótár pedig a két mag között dinamikusan oszlik meg. Az Intel 945-ös chipsetsorozatra támaszkodó platform része lehet a korábbi Wi-Fi vezérlők mellett a kétsávos PRO/Wireless 3945ABG is, mely a 802.11a/b/g szabványokat tá,ogatja, de egyéb biztonsági és QoS funkciókat is biztosít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.