Hirdetés
. Hirdetés

Villám sújtotta számítógépek

|

A Kürt Csoport statisztikája szerint nyáron a természet okozza a számítástechnikai eszközök fizikai meghibásodásának közel felét.

Hirdetés

Az informatikai katasztrófák kiváltó okainak 60 százaléka fizikai (hardver), 40 százaléka pedig logikai (szoftver) jellegű - áll a Kürt Csoport nemzetközi statisztikai adataiban. Az összes beérkező, fizikailag meghibásodott adattároló 70-80 százaléka pedig működési meghibásodás miatt kerül a céghez, a további 20-30 százalék valamely természeti-környezeti hatásból fakadó adatvesztésre vezethető vissza.

A károsodások legnagyobb részét a szélsőséges hőmérsékleti hatások okozzák (55 százalék), a környezeti behatásra történő adatvesztések 30 százalékát elektromágneses jelenségek idézik elő, víz- és tűzkár, valamint egyéb környezeti katasztrófajelenségek (földrengés, robbanások) 15 százalékos arányban fordulnak elő.

A leggyakoribb "vízkáros" adatvesztés áldozatai az elázott adathordozók, amelyeket sajnos a felhasználók a (vélt) kiszáradás után megpróbálnak újra üzembe helyezni. Ezek a kísérletek legtöbbször az eszköz tönkremenetelével és/vagy elektromos zárlattal végződnek. Végzetesek lehetnek a közeli vagy direkt villámcsapások is, ezek feszültségingadozással járnak, így könnyen okoznak adatvesztéssel járó meghibásodásokat.

A KÜRT a hozzá beérkezett eszközök 82 százalékáról visszanyeri az adatokat. A vízkárt és elektronikus "sokkot" elszenvedett adattárolóknál ez az arány viszont jóval alacsonyabb, 50-60 százalék.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.