Hirdetés
. Hirdetés

Virtuális autópálya-matrica

|

Már nemcsak SMS-sel, hanem egy telefonra letöltött Java-alkalmazással is vásárolhatunk autópálya-matricát.

Hirdetés

A Java-képes mobiltelefonokra telepíthető iziSHOP alkalmazás segítségével is vásárolhatunk autópálya-matricát. Az alkalmazás a wap.izishop.hu oldalról tölthető le, de el is küldik a felhasználóknak, ha azok továbbítják az iziSHOP szót a 06-70-7060-500 normáldíjas számra. Az 54 kilobájtos alkalmazás beépül a telefon menüpontjai közé, használatával egyelőre csak autópálya-matricákat vásárolhatunk. A fizetés bankkártyával történik, ehhez az internetes vásárlásra alkalmas bankkártya 16 számjegyét kell megadni. A vásárlásról áfás számlát is lehet kérni, amire külön menüpont van: itt a cég adatait kell megadni, a számlát pedig postázzák.

A telefon az egyszer megadott adatokat - autó rendszáma, a bankkártya adatai - elmenti, ezeket PIN-kód védi az illetéktelenektől. Az autópálya-matrica vásárlásáról szóló adatok az autópályát működtető cég rendszerébe automatikusan bekerülnek, ám a telefonra lementődik a vásárlás bizonylata - ezt bármikor fel lehet mutatni.

A vásárlás adatai GPRS-en keresztül továbbítódnak a szolgáltató felé, egy matrica vásárláskor pedig kevesebb mint 10 kilobájtnyi adatforgalom keletkezik. Ezt az adatforgalmat természetesen ki kell fizetni.

matrica.jpg

Fejes Sándor, az alkalmazást fejlesztő Hedz Kft. ügyvezető igazgatója szerint azért döntöttek a Java-alkalmazás mellett, mert így mobilszolgáltatótól függetlenül lehet vásárolni, és nem számítanak fel kényelmi díjat, mint ahogy az egy SMS-es matrica vásárláskor történik. Egyelőre csak autópálya-matricát lehet vásárolni a szolgáltatás segítségével, de a későbbiekben vonatjegyet, repülőjegyet is lehet majd itt találni. A virtuális boltot folyamatosan fejlesztik.

A bankkártyás fizetési rendszert az InterEurópa Bank biztosította. Az iziSHOP rendszerbe több kereskedő is csatlakozhat, számukra havidíjat, üzemeltetés díjat és tranzakciós díjat számolnak fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.