Hirdetés
. Hirdetés

Virtuális valóság sportközvetítéseket tervez az Intel

|

A cég megvette a Voke-ot, amely élő VR videók rögzítésére alkalmas technológiát fejleszt.

Hirdetés

Szeretnénk úgy nézni egy jó focimeccset vagy kosárrangadót, mintha ott lennénk az események sűrűjében? Az Intelen nem fog múlni! a lapkagyártó megvette a Voke VR céget, melynek egyik legfontosabb terméke egy sztereoszkópikus 3D videót rögzítő lencserendszel, így minden szükséges eszközzel rendelkezik, hogy VR formátumban rögzítsen, továbbítson és jelenítsen meg videókat.

 A Voke rendszere által rögzített videókat ráadásul nem csak PC-s VR szemüvegen, hanem PC-ken, tableteken és okostelefonokon is le lehet játszani, vagyis mobil VR szemüveggel is élvezhetők a közvetítések.

Az Intel nem csak sportrendezvények, hanem más látványos események, például divatbemutatók VR-megjelenítésére is készül. A cég az elmúlt években rendszeresen képviseltette magát a New York Fashion Weeken, idén pedig be is mutatta VR technológiáját, és élő VR videón közvetítette a bemutatókat.

Az igazi nagy üzletnek azonban az interaktív sportközvetítések ígérkeznek, ahol az Intel egyre inkább megveti a lábát. Szándékai komolyságát jelezni, hogy az NBA-vel már partneri szövetséget is kötött.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.