Hirdetés
. Hirdetés

Virtuális valóságra élesítik a Firefoxot

|

A Mozilla Firefox Reality néven VR szemüvegekkel használható változatot fejleszt népszerű böngészőjéből.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla új Firefox-változatot jelentett be az önálló virtuális és kiterjesztett valóság (VR, AR) szemüvegekhez. A böngésző neve Firefox Reality, és a Mozilla keresztplatformos, nyílt forrású, adatbiztonságra ügyelő böngészőként jellemzi, amelynek felületét kifejezetten a spéci szemüvegekhez igazítják.

A fejlesztő demót is készített a Firefox Realityhez, amelyen valaki egy egyszerű VR vezérlővel navigál az oldalakon, bár a kis gombok elérésével mintha meggyűlne a baja.

A VR szemüveg, illetve sisakgyártók egyébként elkezdték a böngésző-fejlesztést saját platformjukra. Az Oculus már ki is adott egy böngészőt a Gear VR-hez, a Google a Daydreamhez készít egy Chrome-változatot, és a Microsoft is a Windows Mixed Reality-hez igazítja az Edget.

A Mozilla azonban azt szeretné, ha a felhasználók ugyanazért használnák a Firefox Reality-t, amiért a Firefoxot: mert gyors, független (nem kötődik egyetlen sisakmárkához sem,) és a fejlesztőjéről tudható, hogy a Google-lal, illetve a Facebookkal ellentétben nem húz hasznot a felhasználókról gyűjtött adatokból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.