Hirdetés
. Hirdetés

Virtualizáció, már a KKV-k szintjén is

|

Az Ace Telecom szerint elérkezett az idő a felhőbe költözéshez: desktop-, szerver- és telefonközpont-virtualizációval csökkenthetnek költséget a cégek.

Hirdetés

Sajtótájékoztatón mutatta be a távközlési vállalat komplex IT-s és távközlési megoldását, mellyel a csökkenő ICT költségvetések, az elöregedő eszközparkok, a növekvő energiaszámlák és a mobilitás terjedésével szembenézni kénytelen cégeknek kínál választási lehetőséget. Amint azt Farmosi Attila, az Ace Telecom ügyvezető igazgatója elárulta, tapasztalataik szerint a válság miatt nem ritkán 5-6 évre is kitolódik egy számítástechnikai eszköz életciklusa, ami nem csak az üzembiztonság szintjét rontja, de nem ad elég mobil lehetőséget és az energiára fordított kiadásokat is magasan tartja.

Az Ace Telecom adatközponti clusterével gyakorlatilag a komplett vállalati informatikai/távközlési infrastruktúrát virtualizálni tudja. Virtuális gépen futó routerek, internetes, file- és alkalmazásszerverek, virtualizált munkaállomások és telefonközpont: a KKV-k kompletten a felhőbe költözhetnek. Kérdésünkre Farmosi elárulta, hogy bizonyos megkötések mellett lépcsőzetes bevezetést is kínálnak a cégeknek, azaz nem szükséges a teljes infrastruktúra egy lépésben való kiköltöztetése. A folyamatos kapcsolat biztosításáról redundáns internethozzáférés gondoskodik - az Ace Telecom saját optikai hálózata mellett mikrohullámos összeköttetést is fenntart, a hálózati kimaradások minimálisra szorítása érdekében. „A munkatársak akár az irodából, akár távoli felhasználóként laptopról, tabletről vagy az általunk fejlesztett vékony kliensről érhetik el a rendszert" - mutatta be a modell felépítését az ügyvezető.

Az adatok biztonságáról és a szolgáltatások hátterét biztosító, saját tulajdonban lévő, nagykapacitású hardverkörnyezet folyamatos működéséről az ACE Telecom gondoskodik, így az ügyfeleknek nem kell többé amortizációval, karbantartással számolnia. A szolgáltatások igénybevételével a havi működési költség akár 30 százalékkal csökkenthető, hangzott el a bemutatón.

A szolgáltatást egyedi konstrukcióban és dobozos termékként is kínálják, üzletkötőkön és viszonteladókon keresztül.

Vékonykliens

A HDMI csatlakozóval felszerelt, akár full HD felbontást is nyújtani képes eszköz mindössze 10 wattot fogyaszt. Tenyérnyinél is kisebb helyre zsúfolták össze a kétmagos ARM processzort, 1 GB RAM-ot és 3 USB csatlakozó is helyet kapott rajta, így igény szerint a billentyűzet és az egér mellett akár közvetlenül printer is köthető rá. Az Ace Telecom által módosított linuxos operációs rendszert futtató vékonykliens VMware támogatással bír.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.