Hirdetés
. Hirdetés

Vírusgyilkos billentyűzet érkezik az otthoni irodákba

|

A Targus igazán időszerű termékekkel állt elő, melyek segítenek megelőzni, hogy a koronavírus a mindennapokban használt eszközök közvetítésével terjedjen.

Hirdetés

Mostanra talán már mindenki számára világos, hogy milyen elengedhetetlen az alapvető higiéniai előírások betartása, ha szeretnénk lelassítani a világjárvány terjedését. Napjainkban rengeteg fizikai kapcsolatot létesítünk a különböző technológiai eszközeinkkel, számítógépeinkkel, laptopjainkkal, okoskészülékeinkkel, így ezek mind mind veszélyforrások lehetnek, ha nem fertőtlenítjük felületeiket rendszeresen. Ez alapvetően egy kényes terület, hiszen az elektronikus kütyük és a folyékony dolgok (például a fertőtlenítők) alapvetően nem barátok, most azonban a Targus nevű cég egy másfajta megoldással állt elő.

Hirdetés

A home office során legtöbbet talán az egér és a billentyűzet az, melyekhez hozzáérünk, ráadásul nem csak mi, hanem a lakásban mindenki más a gyerekektől a macskáig, tehát ezek az eszközök igazi "családon belüli időzített bombák" lehetnek. Épp ezért a vállalat ezek fertőtlenítésére rukkolt elő egy irodai fertőtlenítő UV-C lámpával. A készüléknek 5 percre van szüksége hogy elpusztítsa a felületeken található vírusok és baktériumok 99,9 százalékát, ezt pedig érdemes óránként megismételni. A lámpában található egy mozgásérzékelő is, így az automatikusan kikapcsolja a fényt, ha a közelébe érünk, hiszen az UV-C fény az emberi bőrt is károsítja, tehát aki a kézfertőtlenítők alternatíváját keresi, annak sajnos tovább kell kutakodnia.

Második termékként a Targus azok számára állt elő valamivel, akik ezekben az időkben is kénytelenek elhagyni az otthon biztonságát. A 2Office névre hallgató mikrobaellenes hátizsák lényege, hogy azokat a pontjait, melyek gyakran érintkezhetnek a belepakolt tárgyainkkal, egy antimikrobiális felülettel látták el. Ezzel jócskán csökkenthető, hogy érintés útján hazahurcoljunk valamilyen kórokozót. A táskába 15 és 17,3 inch között laptopok férnek bele.

A termékek még idén megjelennek, azonban ennél pontosabbat nem tudunk, ahogy a gyártó egyelőre az áraikról sem számolt be. Viszont a jelenlegi helyzet szerint hiába kezdődött meg világszerte a vakcinák terjesztése, a járványhelyzetnek nem egyhamar lesz vége, ezért az ehhez hasonló megoldásokra várhat még szép siker.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.