Hirdetés
. Hirdetés

Vírust a Google-tól

|

A Google véletlenül fertőzött levelet küldött ki az egyik levelezőlista tagjainak. A Kama Sutra nevű férget 50 ezer felhasználó kapta meg.

Hirdetés

"Kedd este három olyan üzenetet küldtünk a Google Video Blog levlelezőistára, amit nem kellett volna" - tette közzé nyilatkozatban a Google. "Elképzhelhető, hogy ezek között volt olyan is, amely a W32/Kapser.A@mm tömeges levélküldő vírust tartalmazta. Ha feltételezi, hogy esetleg Ön is letöltötte a vírust, javasoljuk, hogy futtasson le gépén antivírus programot" - áll a nyilatkozatban.

A Kama Sutra néven ismert W32/Kapser.A@mm fájlokat és registry-bejegyzéseket töröl a fertőzött gépen. A legtöbb antivírus program kiszűri. Gabriel Stricker, a Google szóvivője nem tudott választ adni arra, hogy hogyan kerülhetett ki a cégtől fertőzött üzenet, de, mint mondta, már intézkedtek, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő ismét.

A Google az utóbbi időben több technikai malőrbe futott bele, a Blogger szolgáltatásuk például viszonylag gyakran akadozik. Elemzők szerint a hibák annak tulajdoníthatók, hogy a vállalat nagyon gyorsan növekedett az elmúlt években, és nem mindig tudott elegendő figyelmet fordítani ezek kiküszöbölésére.

Mint arról korábban már beszámoltunk, nemrég egy hacker tört be a Blogger Buzzra, vagyis a hivatalos Google blog oldalra, és egy hamis bejelentést tett közzé, ami különféle spekulációkat indított útnak. Idén tavasszal a cég alkalmazottainak tévedése miatt egy, a társasággal semmiféle kapcsolatban nem álló személy szerezte meg a kérdéses webcím fölötti ellenőrzést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.