Hirdetés
. Hirdetés

Visszatér egy kedvelt Chrome-szolgáltatás

|

A Google meghallotta a felhasználók panaszát, és visszaállítja az F6 gyorsbillentyű eredeti működését.

Hirdetés

Hirdetés

A Chrome-felhasználók többsége valószínűleg észrevette, hogy a 72. változat óta megváltozott a böngészőben az F6 gomb működése, a Google-nak ugyanis az a "ragyogó" ötlete támadt, hogy variál a program egyik legnépszerűbb gyorsbillentyűjén.

Korábban az F6 lenyomására egyből a címsorba ugrottunk, és elkezdhettük begépelni a felkeresni kívánt webhely címét. Újabban azonban azonban a billentyű a fülsávba (tab bar) visz bennünket, és a címsor eléréséhez még egyszer le kell ütnünk.

Ez apró változásnak tűnik, de sokakat mégis nagyon bosszantott, és ők hangot is adtak felháborodásuknak. A Google pedig a jelek szerint meghallotta panaszukat, és gyorsan reagált.

A böngésző tesztváltozozatának, a Canarynak a legfrissebb verziójában visszatér a régi megoldás, vagyis az F6 billentyű leütésére a címsorba ugrik a kurzor. Azt ugyan egyelőre nem tudni, hogy a Chrome stabil változatába mikor kerül át a régi-új megoldás, de akik már most szeretnék használatba venni, a Canary letöltésével ezt egyszerűen megtehetik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.