Hirdetés
. Hirdetés

VoIP-hívások számítógép nélkül

|

Alacsony percdíjakat, hálózaton belül ingyenes perceket és magas minőséget kínál a áprilisban induló MACROgate VoIP.

Hirdetés

Új VoIP-szolgáltató lépett a magyar távközlési piacra: a MACROgate szolgáltatása április elején indul. A MACROgate IPsystems Magyarország Távközlési Kft. ügyvezető igazgatója, Schindler Péter tájékoztatása szerint a szolgáltatás hipermarketből is beszerezhető. A Siemens otthoni telefonkészülékeit gyártó cégével közösen egy dobozban lehet megvásárolni magát a szolgáltatást és a Siemens Gigaset C450IP telefonját. A készülék és szolgáltatás ára összesen 36 990 forint, a fogyasztók ezért 20 ezer forintnyi, a T-Com területén csúcsidőn kívül lebeszélhető egyenleget kapnak ajándékba. Az ügyfelek online figyelemmel követhetik egyenlegüket, megnézhetik, hogy mennyit beszéltek le belőle, vagy hogy milyen számokat hívtak. A szolgáltató úgy igyekszik majd felépíteni egy-egy adott hívást, hogy a lehető legalacsonyabb percdíjon telefonáljon az ügyfél, így a hívás díját pontosan csak utólag, az online kimutatásból ismerheti meg.

Schindler Péter elmondta, hogy a felhasználók egy 06-21-es telefonszámot is kapnak, ami visszahívható, ám később az is megoldható lesz, hogy a vezetékes telefonszámot hordozzák a VoIP szolgáltatóhoz. A MACROgate IPsystems Magyarország Távközlési Kft. magyar többségi és osztrák kisebbségi tulajdonú cég, kizárólagos forgalmazója Magyarországon az orsztrák MACROgate International VoIP szolgáltatásainak.

A szolgáltatás igénybe vételéhez egy VoIP készüléket is ajánlottak: a Siemens C450IP készülékét Mánfai Zoltán, a Siemens Home and Office Communication Devices magyarországi értékesítési menedzsere mutatta be. A vezeték nélküli készülék egy hibrid telefon, ami a hagyományos telefonhívásokat és az ADSL-en keresztüli SIP-protokollon lebonyolított hívásokat is fogadja. A telefonhoz egy átjárót is jár, ide kell bekötni az internetet és a hagyományos telefonvonalat. Mivel ez az átjáró tartalmazza a szükséges beállításokat, a számítógépnek nem kell működnie ahhoz, hogy telefonáljunk.

siemens.jpg

A készülék a MACROgate szolgáltatásának igénybe vételére van beállítva, ám másik, SIP-protokollt használó szolgáltatásra is átállítható. Skype hívások fogadására vagy kezdeményezésére nem alkalmas a telefon, mert a Skype szoftvere nem a SIP-protokollt használja. Az átjáróhoz egyszerre hat készülék csatlakoztatható. A telefon újabb, fejlesztés alatt lévő C455IP változata üzenetrögzítős készülék, mely egyszerre hat VoIP szolgáltató beállításait képes rögzíteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.