Hirdetés
. Hirdetés

Wi-Fi antenna vizespalackból

|

A Wi-Fi antenna afrikai receptje: végy egy vizespalackot, némi vezetéket és egy motorkerékpár-belső fém szelepszerkezetét.

Hirdetés

A megoldás izgalmasan hangzik, de ugyanolyan hatékonyan működik, mint az internetről 100 dollárért rendelt "igazi". A Geekcorps Afrikában dolgozó önkéntesei ilyen és hasonló eszközökkel igyekeznek az informatikát eljuttatni a világ legeldugottabb részeibe. Ehhez a szaktuást az önkéntesek adják, a költségeket (utazás, szállás, étkezés) a Geekcorps állja, míg például a Linux-alapú, napelemmel és autóakkumulátorral táplált számítógépek alacsony fogyasztású lapkáit a Via adományozta.

A Geekcorps önkéntesei jellemzően négy hónapot töltenek a fejlődő országok közösségeiben, például Libanon, Mali, Ghána és Nigéria településein. A helyiekkel együttműködve, az elkészített rendszerek használatát nekik megtanítva próbálják az informatika első hídfőállásait kiépíteni. Az alapítvány célja, hogy jelenléte feleslegessé váljon, köszönhetően a kiépített és a zord körülmények között is működő, robusztus rendszereknek és a kiképzett helyieknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.