Hirdetés
. Hirdetés

Wi-Fi telefonok a Skype-tól

|

A nyílt, vezeték nélküli internetes hotspotok a virtuális telefonfülke szerepét is ellátják - a Skype szerint már érkeznek is hozzá a készülékek.

Hirdetés

A Skype beszámolója szerint négy készülékgyártó fogja nemsokára bemutatni Wi-Fi készülékeit, melyek a népszerű VoIP (Voice over Internet Protocol - internetes hangátvitel) technológiára épülnek majd. A telefonokat a nyílt Wi-Fi hozzáférési pontokon lehet majd használni, ahol nincs szükség arra, hogy a felhsználó azonosítsa magát, és ahol a Skype szoftvere már telepítve van.

A cég szerdai beszámolója szerint ez a lépés a Skype-felhasználók mobilitását hivatott elősegíteni, anélkül, hogy az e-Bay tulajdonában levő társaság feladná az ingyenes vagy legalábbis jelképesen olcsó hívásokat célzó tevékenységét. A Wi-Fi-képes telefonokról kezdeményezett hívások díja teljesen megegyezik majd a jelenlegi, PC-s tarifákkal (vagy éppen azok hiányával).

A Belkin, az Accton Technology érdekeltségébe tartozó Edge-Core, a Netgear és a Standard Microsystems mind elkezdték már a megfelelő, a szolgáltatást támogató készülékek tervezését. A telefonok várhatóan őszig a piacra is kerülnek, árusításuk a Skype online áruházaiban kezdődik majd meg. Az Edge-Core színes LCD-kijelzős modellje várhatóan bruttó 199 dollárba kerül majd. A Netgear készüléke már megtekinthető a Skype online boltjának "rögtön érkezik" kategóriájában, ára bruttó 140 dollár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.