Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10 gyorsítótipp

|

Gyakran fordul elő, hogy a szűkös lemezterület miatt lassul le az operációs rendszer működése.

Hirdetés

Hirdetés

A szabad lemezterület ellenőrzéséhez a Windows 10-ben kattintsunk a Start gombra, majd a Gépház ikonra, indítsuk el a Rendszer modult, és válasszuk a Tárterület lehetőséget. Az oldal tetején található ábra szemléletesen mutatja, hogy a merevlemezen mekkora terület foglalt, illetve szabad.

Ha valóban helyszűkében vagyunk, kezdjük a tárterület-felszabadítást egy kis lomtalanítással. Ehhez kattintsunk a Hely felszabadítása most lehetőségre, várjuk meg, amíg az operációs rendszer összegyűjti számunkra a törölhető fájlokat, jelöljük be azokat a kategóriákat, amelyeket törölni akarunk, majd kattintsunk a Fájlok eltávolítása gombon a törlési művelet elindításához.

További tárterületet szabadíthatunk fel azáltal, hogy áttekintjük, milyen alkalmazások vannak telepítve a számítógépünkre, és töröljük azokat, amelyeket már egyáltalán nem használunk.

Végül, rengeteg területet nyerhetünk azzal, ha a nagyméretű médiafájlokat (videókat, zenéket, fényképeket) egy külső merevlemezre helyezzük át, és a továbbiakban ott tároljuk őket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.