Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10 tipp: könnyebb navigáció

|

Ezzel a haladó Windows-használóknak szánt trükkel megnagyobbítható a tálcás programikonok nézőképe a jobb felismerhetőség érdekében.

Hirdetés

A Windows tálcáján láthatjuk az éppen futó programok ikonjait, ha pedig az egérmutatót egy ikon fölé visszük, megjelenik az adott program ablakának vagy ablakainak a kis nézőképe, melynek révén anélkül tájékozódhatunk arról, hogy milyen tartalom van éppen betöltve az alkalmazásba, hogy megnyitnánk az ablakát. Alaphelyzetben azonban ezek a nézőképek elég kicsik, így sokszor nehezen állapítható meg, hogy mit ábrázolnak, ami különösen sok megnyitott és minimalizált programablak esetén okoz problémát. Szerencsére egy trükkel megnagyobbíthatók a nézőképek, ehhez azonban a Beállításszerkesztő segédprogramot kell használnunk.

Hirdetés

Mielőtt belekezdenénk a szerkesztésbe, a biztonság kedvéért készítsünk tartalékmásolatot a beállításfájlokról a Beállításszerkesztő Fájl/Exportálás menüparancsával úgy, hogy az Exportálandó tartomány részben a Minden ág lehetőséget jelöljük be.

A Beállításszerkesztő elindításához alkalmazzuk a Windows gomb-R billentyűkombinációt, a Megnyitás mezőbe gépeljük be a regedit szót, majd kattintsunk az OK gombra. Miután elkészítettük a beállításfájlok másolatát, menjünk a Beállításszerkesztő HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband mappájába. Ehhez egyszerűen másoljuk be ezt az elérési utat a Beállításszerkesztő címsorába, és üssük le az Enter gombot, melynek hatására a program a mappához fog ugrani.

A következő lépésben hozzuk létre a mappában a MinThumbSizePx és a MaxThumbSizePx tételeket. Ehhez kattintsunk a Beállításszerkesztő jobb oldali ablakmezőjében a jobb egérgombbal (amikor a Taskband mappában vagyunk), a beugró menüben válasszuk az Új/Duplaszó (32 bites) lehetőséget, és nevezzük el az új bejegyzést MinThumbSizePx-nek. Ismételjük meg a műveletet, és a második tételt nevezzük el MaxThumbSizePx-nek.

Hátra van még a két tétel értékének a módosítása. Ehhez kattintsunk kétszer először a MinThumbSizePx bejegyzésen, a megjelenő párbeszédablak Alap részében jelöljük be a Decimális lehetőséget, az Érték mezőben adjunk meg például 600-at (az értékkel tovább kísérletezhetünk, ha változtatni akarunk a nézőképek méretén), majd kattintsunk az OK gombon. A műveletet ismételjük meg a MaxThumbSizePx tételnél, és itt is ugyanazt az értéket adjuk meg.

A változtatások érvényre juttatásához zárjuk be a Beállításszerkesztőt, és indítsuk újra a számítógépet. Ha nem vagyunk elégedettek az új mérettel, a fenti lépések megismétlésével módosíthatunk rajta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.