Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7 béta ingyen - íme, a részletek!

|

Lehet sietni, mert csak az első 2,5 millió letöltő számára lesz elérhető a 2,6 GB-os 32 bites és a 3,2 GB-os 64 bites verzió. Nézzük, mit várhatunk! (UPDATE: nem kell sietni, eltörölték a limitet!)

Hirdetés

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a 2009-es Consumer Electronics Show (CES) szórakoztató-elektronikai szakvásáron tartott nyitóelőadásában jelentette be a Windows 7 operációs rendszer béta változatának elérhetőségét, így az MSDN, a TechBeta és a TechNet ügyfelek mától letölthetik a Microsoft következő generációs PC-s operációs rendszerét, míg az otthoni felhasználók számára a szoftver január 9-től lesz elérhető.

 

1209win7-b.jpg
 

 


„Örömmel jelentem be, hogy elérhető a Windows 7 béta, melynek legfőbb célja, hogy még egyszerűbb és megbízhatóbb felhasználói élményt nyújtson ügyfeleink számára." - mondta el Ballmer. 


Nézzük is pár újdonságot a Vista utódjából:

  • A Windows 7-nél a Microsoft továbbfejlesztette a felhasználók által legfontosabbnak tartott alapjellemzőket. Ennek megfelelően a Windows 7-et futtató PC gyorsabban fog elindulni és leállni a jelenleg megszokottnál. A megbízhatóság, az akkumulátor-üzemidő fejlesztéseiből és a kevesebb riasztásból eredően a felhasználók több időt fordíthatnak elvégezni kívánt feladataikra - az operációs rendszer nem fogja őket akadályozni ebben.

  • Az új Tálcán a régi ablakgombok helyett új, üveghatású ikongombok „ülnek". Nemcsak a futó alkalmazások ikonjai, ugyanis mi is „kitűzhetjük" rá kedvenc programjaink ikonjait, így azok onnan egy kattintással villámgyorsan elindíthatóaká válnak. Az újonnan bevezetett ugrólista segítségével pedig egyszerűen elérhetjük egy adott alkalmazás korábban megnyitott dokumentumait, valamint egyéb lehetőségekhez (vezérlőgombokat, más funkciókat) is hozzáférhetünk.

  • Az átalakított tálcáról eltűnt a gyorsindítás eszköztár, az értesítési területet pedig átalakították. Az elrejtett ikonok az ezúttal felfelé mutató kis nyílra kattintva jeleníthetők meg egy külön panelen. Valamint debütál az Asztalmutató gomb, amellyel az összes programablakot áttetszővé, az Asztal tartalmát pedig láthatóvá változtathatjuk, rákattintva pedig ténylegesen hozzá is férhetünk az Asztalhoz.

  • Az ésszerűbb, logikus kialakításnak és a fájlok, PC-k és eszközök egyszerűbb elérésének köszönhetően a Windows megkönnyíti a PC-n a napi feladatok elvégzését. Az új „multi-touch" jellemzővel a felhasználó egyszerre több ujjal navigálhat PC-je érintőképernyőjén. A Windows 7 gyorsítja és egyszerűsíti az ember-számítógép interakciót.

  • A Home Group lehetővé teszi, hogy a felhasználó több gépet összekapcsolva, a mentés helyétől függetlenül, bárhonnan elérje a kívánt fájlt, zeneszámot, fotót vagy videót. Ha pedig valamilyen eszközt (mobiltelefont, hordozható médialejátszót, fényképezőgépet vagy nyomtatót) csatlakoztat PC-jéhez, a felhasználóbarát Device Stage felületen kezelheti ezeket az eszközöket és hajthatja végre egy helyen a gyakori feladatokat.

  • A Windows 7 „Play-to" jellemzője egyszerűsíti a zeneszámok, videók és fotók továbbítását az otthoni hálózathoz csatlakozó eszközökre. A Windows Media Playert és Windows Media Centert is tartalmazó Windows 7 többféle médiaformátumhoz nyújt „beépített" támogatást, így felhasználói sokféle médiatartalmat játszhatnak le és azt számos eszköz között szinkronizálhatják. A TV-tunerrel és továbbfejlesztett felhasználói felülettel ellátott Windows Media Centerrel - a havi DVR előfizetés alternatívájaként - pedig egyszerűen és ingyen rögzíthető a tévéműsor.



A Windows 7 bétája ezen a címen január 9-től elérhető 32 és 64 bites formában. A Windows Team blogja alapján a bétából csak letölthető ISO változat lesz, amely ráadásul - a bejegyzés szerint - csak egy első 2,5 millió felhasználónak fogja engedélyezni a hozzáférést. Így ma nagy tolakodás várható, ami miatt kérdéses, hogy miként fogja bírni a szerver a rohamot. Főként, hogy meglehetősen nagy fájlokról van szó: a 32 bites verzió 2,6 GB-ot tesz ki, míg a 64 bites verzió 3,2 GB-ot foglal. S ugyanebben az időben jelenik meg a Windows Server 2008 R2 2,8 GB-os javítócsomagja is, ami még tovább terheli a szervert.


UPDATE: A Microsoft a nagy érdeklődésre való tekintettel eltörölte a 2,5 milliós előirányzott limitet, ezért egyelőre korlátozás nálkül hozzáférhető a Windows 7 beta!


A bétát csak angol, német, japán, arab és hindi nyelven adják ki, vagyis a magyar lokalizációval rendelkező verzió valószínűleg csak a Windows 7 végleges megjelenése után lesz elérhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.