Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7: cél a 70 százalékos részesedés?

|

A Microsoftnak a múlt héten bemutatott Windows 8 mellett egyel korábbi operációs rendszerével is ambiciózus tervei vannak. A redmondiak 2013 közepéig szeretnék elérni, hogy a vállalati PC-k 70 százalékán Windows 7 fusson.

Hirdetés

A Register című brit lap „vállalatközeli forrásokra” hivatkozva azt írja, a Microsoft vezérkarának határozott célja, hogy Windows 7 operációs rendszerük aktuális pénzügyi évük végére, vagyis 2013 júniusára 70 százalékosra növelje részesedését a vállalati piacon.

A gyártó idén nyáron, a nemzetközi partnereknek rendezett éves konferencián, nagy csinnadrattával jelentette be, hogy a vállalatoknál használt PC-k 50 százaléka Windows 7-et használ – de a jelek szerint ez sem elég nekik. A lap úgy tudja, bár most „minden szem a Windows 8-ra szegeződik”, a korábbi operációs rendszer is fontos szerepet játszik a Microsoft globális stratégiájában. Ennek ellenére, ahogy egyik név nélkül nyilatkozó forrásuk fogalmazott „a cég egyelőre nem tett összehangolt erőfeszítéseket annak érdekében, hogy tovább növelje a Windows 7 nemzetközi penetrációját”. A lap újságírója a gyártót is megkereste, de ők nem kívánták kommentálni a hírt.

Szakértők szerint már az is kérdéses, hogy az operációs rendszer valóban megugrotta-e a nyáron bejelentett 50 százalékos részesedést. Egyesek szerint a kisvállalatok könnyebben adaptálják a rendszert, de a piaci szempontból meghatározó, hatalmas gépparkkal dolgozó cégek esetében már jóval nehézkesebb lehet az átállás.

A Microsoft egyik partnere szerint „esélytelen”, hogy az igazán nagy, akár félmilliónál is több PC-t használó cégek a júniusi határidő leteltéig lebonyolítsanak egy ilyen volumenű átállást: „ez egyszerűen túl nehéz, a gazdaság dögrováson van, és az emberek nem költenek elegendő pénzt” – vélekedett a nyilatkozó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.