Hirdetés
. Hirdetés

Windows 8: a PC-kereskedők nem túl lelkesek

|

A nemzetközi számítógép-kereskedők már nem bíznak benne, hogy a Windows 8 megjelenése jó hatással lehet a keresletre. Az ázsiai gyártók elhanyagolható rendelésnövekedésről számoltak be.

Hirdetés

A Topeca Capital Markets egyik, a Computerworld.com-nak nyilatkozó elemzője szerint a PC-kereskedők már nem várnak számottevő keresletnövekedést az idén.

Brian White az internetes lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy adatai szerint a nagy gyártóknak – köztük a Hewlett-Packardnak és a Dellnek – asztali gépeket és laptopokat építő ázsiai vállalatok megrendelései szeptember és október között az elmúlt hét évben tapasztalható átlagosan öt százalékos havi növekedéssel szemben alig két százalékkal emelkedtek. Mindez arra utal, hogy „a PC-piac továbbra is komoly kihívásokkal küzd” – hangsúlyozta White.

Továbbra sem fogynak a PC-k

A PC-gyártók nagyon bíztak benne, hogy a Microsoft új operációs rendszerének, a Windows 8 bemutatása új lendületet adhat az eladásoknak, de sajnos csalatkozniuk kellett – hangsúlyozta az elemző, aki szerint a makroökonómiai nehézségek mellett a táblagépek sikere is negatív hatással van a piaci viszonyok alakulására.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.