Hirdetés
. Hirdetés

Windows rajongók: le az Operával!

|

Az Opera szoftvereinek bojkottjára szólította fel az unió polgárait Windows rajongók kis csoportja.

Hirdetés

Windows "fanatikusok" egy kis csoportja az Opera ASA szoftvereinek bojkottjára szólították fel a jxcp.net web-oldalon az unió azon állampolgárait, akik hozzájuk hasonlóan felháborítónak találják a cég beadványára épülő uniós versenyfelügyeleti vizsgálatot, amely a Windows rendszerek részét képező beépített Internet Explorer miatt indult.

 

opera_explorer.jpg


Mint ismert az Európai Bizottság trösztellenes perére válaszolva a Microsoft a múlt héten bejelentette, hogy beépített böngésző nélkül fogja árulni Windows 7 operációs rendszerét Európában. Ám a biztosítékot David Taraso, az oldal szerkesztőjének írása alapján nem ez verte ki, hanem az Opera reakciója, aki elégedetlen volt e megoldással. A szoftvergyártó ugyanis csak a böngésző-választó képernyőt tartja elfogadhatónak.

"Elég volt ebből. Eljött az idő, hogy mi is tegyünk valamit. A mai naptól kezdve bojkottot hirdetünk minden Opera termékre" - olvasható a felhívásban. "Csatlakoz a bojkottunkhoz és törölj minden Opera terméket a számítógépedről és más eszközökről".

A Windows 7 E bejelentésével egyébként az Unió sem elégedett. "Ha a bizottság úgy találja, hogy a Microsoft törvényt sértett, azt fogja kérni, a fogyasztóknak legyen választási lehetősége. Nem pedig azt, hogy a Windows böngésző nélkül kerüljön forgalomba" - olvasható a Bizottság kiadott közleményben. "Mivel a vásárlók 95 százaléka előre telepített változatban jut a Windowshoz, nagyon fontos biztosítani a választás lehetőségét az értékesítési csatornákon." Márpedig e megoldás az unió szakemberei szerint nem ad nagyobb szabadságot a vásárlóknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.