Hirdetés
. Hirdetés

Windows Terminal: értékes segédprogram a Windows 10-hez

|

Elkészült a Windows 10 operációs rendszer alatt futó Windows Terminal első stabil verziója a parancssori eszközöket használók nagy örömére.

Hirdetés

A Windows Terminal a Microsoft leírása szerint egy gyors, modern és hatékony terminálalkalmazás a parancssori eszközök (például a PowerShell) használói számára. A program sokat fejlődött egy évvel ezelőtti bemutatása óta, és elkészült első stabil verziója a Windows 10 operációs rendszerhez.

Hirdetés

A Windows Terminal GPU segítségével gyorsított renderelést kínál, ami azt eredményezi, hogy minden művelet fürgébben hajtódik végre, továbbá támogatja a Unicode és UTF-8 karakterek használatát. A program a Microsoft saját Cascadia Code betűtípusával érkezik, a fülek és ablaktáblák pedig megkönnyítik a több parancssori alkalmazás egyidejű kezelését.

A program lehetővé teszi bármilyen parancssori alkalmazás futtatását a lapokon és ablaktáblákon belül. Minden parancssori alkalmazáshoz létrehozhatunk profilokat, és egymás mellett megnyithatjuk őket a zökkenőmentes kezelés érdekében. Mindegyik profil egyedi módon testreszabható a saját igényeink szerint.

A terminál automatikusan profilokat hoz létre a számunkra, ha a számítógépen telepítve van a Windows Subsystem for Linux vagy további PowerShell verziók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.