Hirdetés
. Hirdetés

Windows Vista RC1 - összeszedi magát a Microsoft?

|

A számos halasztás után úgy tűnik, a szoftveróriás végre képes volt tartani a saját maga által megszabott határidőt, és elkészült Windows operációs rendszerének legújabb, immár kiadásra jelölt változatával.

Hirdetés

Pénteken bejelentették, hogy elkészült a Windows Vista Release Candidate 1 (az operációs rendszer első kiadásra jelölt változata), ami azt jelenti, hogy a program a fejlesztés utolsó fázisába érkezett. Az RC1 egyelőre nem hozzáférhető a szélesebb közönség számára, csupán a TechBeta tesztelők és a Technology Adoption Program (TAP) résztvevői jutottak hozzá. A vállalat ígérete szerint a jövő héten pedig az MSDN (Microsoft Developer Network) és a TechNet hálózat előfizetői is letölthetik a maguk példányát.

A Microsoftnak mindenképpen iparkodnia kell, ha el akarja kerülni az újabb csúszást, mely már-már komolytalanná tenné az egész Vista-projektet. A várható ütemezés szerint a program 2007 januári megjelenéshez képest a vállalati felhasználóknak legkésőbb idén novemberben hozzá kellene jutniuk a szoftver gyártásra kész (RTM - ready to manufacture) változatához. Az eredeti kellékanyag-gyártóknak (OEM - original equipment manufacturers) hagyományosan másfél hónapra van ugyanis szükségük ahhoz, hogy a tesztelt és telepített operációs rendszerekkel ellátott gépeket piacra dobják. Az Amazon.com online kereskedelmi cég mindenesetre január harmincadikai határidővel vesz fel előrendeléseket a Vistára.

A TechBeta előfizetők számára szóló levelében Jim Allchin, a Microsoft illetékese köszönetet mondott az eddigi munkáért, majd felsorolta azokat a lényeges változtatásokat, amelyeken a rendszer a májusban kibocsátott Beta 2 változat óta átesett. A legszembetűnőbb módosításokat a felhasználói felületen hajtották végre, ez főleg az eszközvezérlők nagyobb számában és a megnövekedett teljesítményben jelentkezik. Allchin szerint jelenleg a fejlesztők a program alkalmazás-kompatibilitásának javítgatásával vannak elfoglalva. A szakember arra kérte a független szoftverkereskedőket, hogy használják minél többet az RC1-et, és a különböző alkalmazások futtatásával kapcsolatos tapasztalataikat osszák meg a fejlesztőkkel. "A Vista több milliárd ember életére lesz valamilyen hatással világszerte, így minden megjegyzést hálásan fogadunk, ami segíthet a lehető legjobbat biztosítani számukra" - fogalmazott Allchin.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.