Hirdetés
. Hirdetés

Windows Vista után Windows Vienna?

|

Már a Microsoft is hivatalosan megerősítette, hogy a Vista utánra tervezett operációs rendszerük kódneve a Vienna lett.

Hirdetés

Eddig Blackcomb néven ismerték azt az operációs rendszert, melyre a tervek szerint nem kell majd öt évet várni a Vista 2006. decemberi megjelenése után, mint ahogy a Windows XP esetében, mely még 2001-ben került a boltokba, öt évig asztali operációs rendszer-utód nélkül maradva.

A név felbukkanása sem lehetett feltétlenül hivatalos, hiszen először a Channel 9 fejlesztői weboldal fórumában esett szó róla, melyet aztán a Microsoft kénytelen volt megerősíteni. Arról azonban semmilyen közleményt nem adtak ki, pontosan milyen újításokat terveznek a Viennában, és azon kívül, hogy a Vistánál gyorsabb lesz a fejlesztése, nem pontosították a tervezett megjelenés időpontját sem.

A Vienna ráadásul még nem is biztos, hogy végleges névvé válik, a bennfentesek szerint csupán az érdeklődés fenntartását szolgálja az új elnevezés: a Microsoft eddig is szívesen használt fel városneveket fejlesztéseinek nevében. Annyi bizonyos, hogy a Vienna lesz az első olyan operációs rendszer, melyben már "beépítve" szerepel majd a WinFS fájlrendszer: ezt még a Vistába szerették volna beépíteni, viszont a jelenlegi tervek szerint ehhez a rendszerhez csupán kiegészítésként lesz elérhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.